Sesiunea extraordinară a Parlamentului, contestată de PNL la CCR

camera deputatilor
camera deputatilor

Raluca Turcan a anunțat că liberalii vor contesta la Curtea Constituţională sesiunea extraordinară a Parlamentului, dacă PSD-ALDE insistă să organizeze şi un plen.

"Este nevoie de solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului Permament al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari. Niciuna dintre aceste condiţii nu a fost îndeplinită pentru sesiunea extraordinară convocată la dorinţa domnului Dragnea. Domnul Dragnea a afirmat că-şi doreşte o sesiune extraordinară. Poate că-şi doreşte la Teleorman, dar nu poate să-şi dorească în Parlamentul României decât în baza Constituţiei", a spus Turcan, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, desfăşurată fără cvorum.

Ea a spus că PNL nu poate fi "părtaş la un simulacru de sesiune extraordinară", iar acest lucru a fost însuşit de toate partidele de opoziţie.

"Opoziţia a fost prezentă şi şi-a exprimat disponiblitatea ca în Parlament să se poarte o dezbatere în sesiune extraordinară, dar în acelaşi timp nu facem treaba puterii", a spus Turcan, acuzând un "dezmăţ în instituţii" declanşat de PSD şi ALDE.

"Vom sesiza acest derapaj pe care PSD-ALDE îl marchează astăzi", a afirmat ea.

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat marţi, din lipsă de cvorum, în condiţiile în care au fost prezenţi doar patru deputaţi, opoziţia refuzând să participe la lucrări. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel