Servicii de sănătate transfrontaliere. Cristian Buşoi: Drepturi promovate insuficient

Cristian Busoi, europarlamentar PNL
Cristian Busoi, europarlamentar PNL

"Deși avem deja de mulți ani o legislație europeană pentru serviciile de sănătate transfrontaliere, există în continuare o promovare insuficientă a acestor drepturi, precum și nenumărate bariere administrative", transmite europarlamentarul Cristian Buşoi.

"Am găzduit astăzi, în Parlamentul European, o dezbatere a Youth Cancer Europe. Am fost impresionat de cazurile pacienților care nu au putut beneficia cu adevărat de asistență medicală în altă țară a UE; din păcate, mulți dintre ei din România.

Atât tehnologia, cât și Directivele europene ne permit, astăzi, să îi informăm rapid pe pacienți despre toate posibilitățile pe care le au în lupta cu boala și să îi conectăm pe medici pentru schimbul de bune practici! Comisia Europeană și autoritățile naționale trebuie să înțeleagă că este nevoie de un efort mai susținut pentru promovarea drepturilor pacienților în asistența transfrontalieră, pentru digitalizarea sistemelor de sănătate și să sprijine schimbul de date transfrontaliere referitoare la pacienți", transmite Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel