Sergiu Andon după pierderea mandatului: Nu am mai recitit legea

Premieră în politica românească. Deputatul Sergiu Andon a pierdut mandatul de deputat, după ce plenul Camerei a aprobat, marţi, cu 220 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 11 abţineri, încetarea activității de parlamentar.

Deputatul Sergiu Andon este nevoit să părăsească Parlamentul în urma deciziei, de marți, a  plenului Camerei Deputaților care a decis cu 220 de voturi pentru, 5 împotrivă și 11 abțineri ca urmare a unei decizii a ICCJ în urma  sesizării ANI față de incompatibilitatea acestuia.

"Cred că legea îmi permitea să mai candidez, dar nu pe aceeași funcție. Nu am mai recitit textul că nu mă mai interesa. Rămân ferm pe poziția de a nu mai candida" a declarat fostul deputat Sergiu Andon pentru De Ce  News.

 În 3 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil că deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, întrucât a fost avocat într-un proces de corupţie, judecătorii admiţând astfel raportul de constatare al inspectorilor de integritate.

 Decizia ICCJ a survenit sesizării din iunie 2009 a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma căreia inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel