Serghei Soloveychik, președintele Federației Europene de Judo, declarație superbă despre sportivii României

Rodica Mitu / 03 Martie 2018 / 19:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Președintele Federației Europene de Judo consideră că România are judokani cu inimă mare.

Președintele Federației Europene de Judo s-a întâlnit la București cu starul judo-ului românesc, Alina Dumitru, și a apreciat spiritul judokanilor din țara noastră.

"România are judokani cu inimă mare pentru că aveți tradiții minunate. Astăzi m-am întâlnit și cu Alina Dumitru, a fost o plăcere mare pentru mine și o surpriză frumoasă. Știu că pentru a organiza un eveniment de cel mai înalt nivel avem nevoie desigur de profesionalism dar și de spirit și inimă de judoka și voi aveți aici în România totul. Președintele este capabil să organizeze, cu echipa pe care o are, orice eveniment. Fie că vorbim despre un eveniment european și sunt sigur și un eveniment internațional, cum ar fi un campionat mondial. Așa că vor cântări doar posibilitățile și decizia finală în funcție de competitivitatea celorlați candidați", a spus SERGHEI SOLOVEYCHIK, pentru Realitatea TV, cu privire la posibila organizare, de către România, a Campionatelor Europene de Seniori din 2020.

Marele pas

Vorbind despre dezvoltarea sportului, acesta a apreciat rolul important jucat de președintele Federației Internaționale, românul Marius Vizer.

"Dacă vorbim despre performanță, pot spune că marele pas a fost făcut de Federația Internațională de Judo, condusă de președintele acesteia, Marius Vizer. A fost ideea acestuia, de a organiza un tur de evenimente, Grand Slam, Grand Prix, Masters, care repetă sistemul din tenis, de a aduce bani, premii în bani. Cu 15 ani în urmă erau puțini care chiar credeau că asta se poate întâmpla cu adevărat. Dar acum vedem că e o realitate și cred că Marius și echipa lui au făcut o treabă extraordinară. Și datorită acestui lucru vedem astăzi judo-ul mai aproape de cele mai populare sporturi din lume", a spus șeful Federației Europene.

[citeste si]

Asemenea altor oameni implicați în judo, a ținut să sublinieze importanta sportului în educație.  Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24