Serena Williams, locul 1 WTA. Cum se poziționează Halep

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams va încheia acest an pe locul 1 WTA, în urma eliminării rusoaicei Mariei Şarapova, locul 2 mondial, informează site-ul WTA.

Williams va fi numărul 1 mondial pentru a parta oară în carieră, ea mai reuşind această performanţă în 2002, 2009 şi 2013.

Înaintea meciurilor de vineri de la Turneul Campioanelor, Şarapova, singura care o putea detrona pe Williams, avea o şansă mică de a trece pe prima poziţie în ierarhia jucătoarelor profesioniste. Rusoiaca ar fi trebuit să câştige titlul la Singapore, iar Williams să nu ajungă în finală.

Însă eliminarea prematură a numărului 2 mondial a lăsat-o pe Serena Williams încă un an pe locul 1 WTA. Şarapova a avut o mare oportunitate de a trece în semifinale, conducând-o cu 7-5, 5-1, pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA. Ţinând cont de faptul că daneza Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, a învins-o, cu 6-2, 6-3, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 3 WTA, în ultimul meci din grupă, Şarapova ar fi acces în semifinale dacă ar fi câştigat în două seturi.

Citește și: SIMONA HALEP - AGNIESZKA RADWANSKA, în SEMIFINALE la TURNEUL CAMPIOANELOR 2014, de la SINGAPORE 

Radwanska a revenit şi şi-a adjudecat setul, "trimiţând-o" acasă pe rusoaică şi privând-o de posibilitate de a lupta în continuare pentru locul 1, chiar dacă nu s-a impus în final. Maria Şarapova a "luat" decisivul cu 6-3, după ce pierduse la tie-break setul 2.

Deşi sigură de cea mai înaltă poziţie în ierarhia jucătoarelor profesioniste, Williams nu este califcată încă în semifinalele Turneului Campioanelor. O eventuală victorie în două seturi a Anei Ivanovici, vineri, în faţa Simonei Halep, ar împiedica-o pe americancă de posibilitatea de a-şi apăra trofeul cucerit la ultimele două ediţii.

Sportiva din Constanţa o întâlneşte, astăzi, pe jucătoarea sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA, într-un meci ce va conta pentru ierarhia finală a Grupei Roşii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel