Șerban Nicolae, replici la Antena 3. Scandal pornit de la Daea: ”Maimuță PSD-istă!”

Șerban Nicolae FOTO AGERPRES
Șerban Nicolae FOTO AGERPRES

Senatorul PSD Șerban Nicolae și liberalul Nini Săpunaru, fost președinte al comisiei de agricultură din Camera Deputaților, au avut un schimb de replici la Antena 3 în emisiunea Alessandrei Stoicescu.

”De când este Daea ministru, au intrat în România 6,3 miliarde bani europeni. Știți cum era în 2016? Din cauză că se schimba softul nu veneau banii. Vă dați seama cam care este diferența? Și vă mai spun ceva. Peste 12% din totalul subvențiilor pe anul următor s-au plătit în prima zi. Asta este ceea ce a făcut Petre Daea! România este pe primul loc în toată Europa”, a zis Șerban Nicolae.

Replica lui Nini Săpunaru a fost: ”În 2016 s-au plătit avansurile. Nu s-a reușit din cauza programului respectiv, dar oricum, banii au fost plătiți în decursul anului 2017. (...) Banii veneau oricum, dar domnul Daea s-a lăudat cu aceste lucruri. Și o maimuță PSD-istă dacă puneați în loc era același lucru, dar în schimb, poate făcea ceva să nu intre pesta porcină în 14 județe din România”.

Când vor intra toți banii

Amintin că Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunțase că în noaptea de luni spre marţi a fost autorizată la plată o sumă de 28,671 milioane de euro pentru 102.077 fermieri, bani care vor intra în două-trei zile în conturile acestora.

Ministrul Agriculturii a precizat că de la 1 noiembrie vor începe plăţile şi la ovine/caprine, iar de la 1 decembrie se va plăti întreaga sumă pentru animale.

"La 1 noiembrie începem să dăm avansul şi pentru oi, iar de la 1 decembrie dăm plata întreaga pentru animale. Noi facem ce trebuie cât mai repede. (...) Cuantumurile pe cap de animal nu s-au stabilit, încă lucrăm la ele, le verificăm pe toate ca să nu greşim", a adăugat şeful MADR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel