Şerban Nicolae: Procurorii să se autodenunţe!

Șerban Nicolae
Șerban Nicolae

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, a spus că procurorii care au întocmit dosare soldate cu achitări să se autodenunţe ca fiind autorii unor abuzuri în serviciu.

Potrivit acestuia, adoptarea de către Guvern a celor două ordonanţe privind justiţia este un gest absolut constituţional.

'În ţara asta, potrivit Constituţiei României, legiferează Parlamentul şi prin delegare Guvernul. Nu legiferează nici CSM-ul, nici preşedintele României, nici procurorul general, nici procurorul şef al DNA. Dacă doriţi legile lor, luaţi protocoalele lor şi o să aflaţi ce legi vi s-au aplicat şi dumneavoastră în toată această perioadă. Aflaţi de echipele mixte, aflaţi cum s-au făcut dosare de corupţie unor indezirabili, aflaţi de ce a fost achitat Orban, de ce s-au anulat probe la Olguţa Vasilescu şi s-a trimis dosarul înapoi, aflaţi toate acele dosare care rezultă din abuzuri. Şi cereţi-le procurorilor care au întocmit aceste dosare să se autodenunţe ca fiind autorii unor abuzuri în serviciu. Din punctul meu de vedere, cei care au întocmite aceste dosare soldate cu achitări în instanţă au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu. Pe legea care le este atât de dragă ar trebui să se predea singuri pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, pentru că e vorba de carierele unor oameni, de vieţile lor, de familiile lor, oameni de care şi-au bătut joc', a declarat Şerban Nicolae la Palatul Parlamentului. Potrivit acestuia, în 2015 DNA a avut 128 de persoane achitate, scrie Agerpres.

[citeste si]

'Unele dintre ele fuseseră şi arestate. Plătim cu toţii despăgubirile pe care statul român le va da acestor cetăţeni abuzaţi. Plăteşte cineva? Procurorii respectivi sunt pasibili de abuz în serviciu? Dacă da, atunci să li se aplice şi lor. Am aflat că dacă furi până în 5% nu e furt, în cazul unui plagiat, dar credeţi-mă, dacă aţi fi dumneavoastră în situaţia ca o parte din viaţă să fie batjocorită, n-aţi mai gândi aşa', le-a mai spus el jurnaliştilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel