Şerban Nicolae, pentru Euronews: Persoanele corupte şi demnitarii NU trebuie arestaţi

Rodica Mitu / 05 feb 2018 / 07:16 Salveaza PDF Comentarii
Șerban Nicolae
Descriere foto: Șerban Nicolae

Şerban Nicolae susține că politicienii cu funcţii înalte şi corupţii nu ar trebui arestaţi, deoarece arestul este doar o formă de a se arată puterea procurorilor.

Într-un interviu acordat Euronews, Şerban Nicolae a condamnat măsura arestului preventiv, spunând că este o „răzbunare", „lupta politică", „abuz". De asemenea, a explicat că politicienii cu funcţii înalte şi corupţii nu ar trebui arestaţi, "trebuie să strângi probe".

Declarații

"Dacă ai o persoană coruptă, un demnitar cu funcţie înaltă, nu trebuie să arestezi acea personă. Trebuie să strângi probe. Arestul preventiv nu este sancţiunea, este doar o modalitate de a se arăta puterea procurorilor, este ca o judecată de stradă.

Dacă oamenii văd un demnitar încătuşat, în faţa camerei, în mijlocul nopţii, unii dintre ei simt un fel de satisfacţie, aşa cum simţeau în Roma Antică când intrau gladiatorii în arena. Dar acesta nu este un sistem judiciar. Asta e răzbunare, este luptă politică, este abuz şi este chiar corupţie", a declarat, pentru Euronews, Şerban Nicolae.

[citeste si] 

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27