Șerban Nicolae: Până la sfârşitul anului, poate exista un Guvern PSD sprijinit de alte forţe politice

Ema Apostu / 10 feb 2020 / 20:43 Salveaza PDF Comentarii
Șerban Nicolae FOTO AGERPRES
Șerban Nicolae FOTO AGERPRES

Șerban Nicolae a vorbit despre majorarea pensiilor cu 40%, după ce Mugur Isăresc a lansat o atenționare.

Mugur Isărescu a avertizat că mărirea pensiilor cu 40% va face ca deficitul să sară de 4%. Aşadar, ar trebui resepectată ţinta de 3,6%, fără majorare. Astfel, dacă PSD îşi doreşte mărirea pensiilor, ar trebui să voteze PNL, potrivit jurnalistlui Radu Tudor.

"Consideraţi că am râs, pe interior. Bineînţeles că nu ar avea nicio noimă ca peneliștii să se abţină la vot şi să punem o nouă catastrofă pe capul românilor cu votul nostru. Există şi o altă variantă: ca, până la sfârşitul anului, să existe un Guvern PSD sprijinit de alte forţe politice, aşa cum a fost la momentul moţiunii de cenzură. Aşa cum există o susţinere, poate exista o susţinere pentru un guvern care îşi asumă responsabil guvernarea ţării, până la alegerile la termen", a declarat Şerban Nicolae, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"Nici Orban, nici Cîțu nu reacționează"

 

"Am văzut că nici Orban, nici Cîțu nu reacționează când se vorbeşte de majorarea pensiei cu 40%. Nu! Este vorba despre majorarea punctului de pensie, care este cu totul altceva. Este o bază de calcul şi nu pensia ca atare. Această formă de manipulare sau această superficialitate în exprimare - care poate fi cât se poate de justificată în limbaj colocvial, dar în niciun caz când este vorba de primul-ministru sau de ministrul Finanţelor - poate duce la interpretări greşite şi la aşteptări foarte mari", a mai spus social-democratul.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25