Sepp Blatter a fost suspendat din funcția de președinte al FIFA

Sepp Blatter
Sepp Blatter

Comisia de etică a FIFA l-a suspendat provizoriu pe preşedintele forului mondial, Sepp Blatter, pentru o perioadă de 90 de zile, anunţă digisport.ro, citând BBC. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Decizia vine la scurt timp după ce autorităile elveţiene au început urmărirea penală pe numele lui Sepp Blatter, acuzat de management defectuos şi deturnare de fonduri. De asemenea, preşedintele forului mondial este bănuit că a abuzat de funcție și și-a depășit atribuțiile, acționând împotriva intereselor FIFA și ale departamentului Marketing și TV al FIFA.

Printre alte acuzații aduse lui Blatter, se numără și plata a 2 milioane de franci elvețieni către Michel Platini, președintele UEFA, sumă ce ar fi reprezentat contravaloarea unor servicii prestate de francez între ianuarie 1999 și iunie 2002. Plata fusese făcută însă abia în februarie 2011.

[citeste si]

În acest context, Comisia de etică a FIFA s-a reunit luni, la Zurich, pentru a lua o decizie în cazul lui Blatter, dar şi în cel al lui Platini, candidat la succesiunea elveţianului în fruntea FIFA.

Potrivit BBC, o decizie finală va fi luată abia vineri, atunci când se vor încheia lucrările Comisiei de Etică.

Aceeaşi sursă susţine că în cazul lui Michel Platini nu a fost luată nici o decizie. Francezul riscă, însă, să nu primească dreptul de a candida la preşedinţia FIFA, în condiţiile în care este marele favorit să-l succeadă pe Blatter, în funcţie din 1998.

Comisia de Etică examinează de asemenea şi cazul sud-coreeanului Chung Mong-joon, un alt candidat la preşedinţia FIFA, acuzat de încălcarea a şase articole din Codul de Etică al FIFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel