Sepp Blatter, audiat într-un dosar de corupţie

Sepp Blatter
Sepp Blatter

Fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, a fost audiat marţi la Berna, în cadrul unei proceduri penale împotriva Federaţiei germane de fotbal (DFB), a anunţat Ministerul Public al Confederaţiei elveţiene, citat de agenţia DPA. 

Blatter, în vârstă de 83 ani, a fost audiat în calitate de informator, în cadrul unei anchete a justiţiei elveţiene legată de atribuirea turneului final al Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2006, găzduită de Germania, existând suspiciuni de fraudă, spălare de bani şi deturnare de fonduri. Această anchetă îi vizează pe Franz Beckenbauer, preşedintele comitetului de organizare a Cupei Mondiale 2006, pe foştii preşedinţi ai Federaţiei germane de fotbal (DFB), Theo Zwanziger şi Wolfgang Niersbach, pe fostul secretar al DFB, Horst R. Schmidt, precum şi pe fostul secretar general al FIFA, Urs Linsi. 

Anchetatorii caută să afle ce s-a întâmplat cu suma de 6,7 milioane euro pe care comitetul Federaţiei germane de fotbal a vărsat-o FIFA, în aprilie 2005, prin intermediul fostului patron al Adidas Robert Louis-Dreyfus. Banii respectivi urmau să finanţeze unei gale, care, potrivit presei, nu a mai avut niciodată loc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel