Sentință în dosarul ICA: cele trei soluții posibile. Voiculescu: Dacă e nevoie, îmi duc viața în penitenciar, cu demnitate

Curtea de Apel București se pronunță astăzi în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Cei 12 inculpați așteaptă sentința după 6 ani de judecare a dosarului. "Starul" este Dan Voiculescu, senator în trei legislaturi și fost președinte al Partidului Conservator.

Voiculescu a fost condamnat, pe fond, la 5 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, într-un dosar în care prejudiciul este de 60 de milioane de euro, potrivit procurorilor.

Decizia nu a fost definitivă, iar apărătorii fostului parlamentar au atacat-o imediat. 

Procurorii cer acum 10 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu.

Instanța poate emite, vineri, 8 august, trei soluții în dosarul numit și "Telepatia":

1. condamnarea prin menținerea pedepsei de fond, o pedeapsă mai mică, una mai mare sau chiar închisoare cu suspendare

2. achitarea

3. rejudecarea dosarului, soluție pe care, de altfel, a cerut-o și avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț.

Voiculescu: Am fost vânat. Nu mă aștept la condamnare

Aflat sub control judiciar, Voiculescu s-a prezentat vineri dimineață la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov. La ieșirea din clădire, președintele fondator al PC a precizat că nu va fi prezent la Curtea de Apel București la momentul citirii sentinței pentru că "nu are rost".

"Aștept la ora 12 verdictul, după care merg acasă, fac o baie și aștept să vină cine vine, că nu știu care sunt regulile. Verdictul nu poate fi decât de natură să vină să mă roage să merg nu știu unde sau să nu fie, adică nimic nu este stabilit dinainte", a declarat Dan Voiculescu, care a precizat că nu este speriat de condițiile din penitenciar, pentru că până la 34 de ani a trăit într-un loc unde era nevoit să meargă la toaletă în curte.

Voiculescu spune că îl "doare" că 12 "oameni nevinovați suferă și sunt niște oameni extraordinari. Oameni care toată viața lor n-au făcut altceva decât să muncească cinstit. Au ajuns în situația asta numai și numai și numai datorită mie. Adică datorită faptului că eu sunt vânat, neputând să mă prindă pe mine cu nimic pentru că n-am făcut nimic, a trebuit să se creeze toată ideea de privatizare ilicită, toate porcăriile pe care le cunoaștem".

Noaptea de dinainte de sentință: "Am băut 2-3 pahare de vin alb, am mâncat varză călită"

"Produc rău în jurul meu, fără să vreau, și asta mă deranjează cel mai mult, că oameni nevinovați suferă din cauza mea", a punctat Voiculescu, care spune că pune răul înainte, dar că nu e "resemnat".

"Am dus un război cu demnitate, dacă e nevoie îmi duc viața mai departe în penitenciar, tot cu demnitate. La demnitate și la onoare n-am să renunț", a arătat președintele fondator al PC.

Întrebat cum și-a petrecut noaptea dinainte de sentință, Voiculescu a răspuns că a dormit bine, semn că nu este stresat.

Băsescu: Toată lumea așteaptă o condamnare în dosarul ICA

"Am băut un pahar două sau trei chiar de vin alb, am mâncat niște varză călită făcută de soția mea extraordinară cu cârnați oltenești, m-am uitat la Mihai Gâdea la emisiune și pe la ora 11:30 - 12:00 (PM), m-am culcat", a povestit Voiculescu.

El a mai spus că cei care au greșit trebuie să plătească, pentru ca "microbul" să nu se "prolifereze".

Dan Voiculescu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că nu se așteaptă să fie condamnat, dar că pune răul în față pentru a avea o bucurie mai mare dacă nu se întâmplă răul.

"Nu am niciun fel de regret. Mi-am asumat în numele oamenilor, această bătălie nu m-a avut pe mine ca beneficiar, eu n-am avut decât de pierdut. Îmi era atât de simplu să răspund pozitiv la presiunile lui Băsescu, îmi era atât de simplu să calc în picioare libertatea presei și să-i rog pe cei de la Antena 3 să-l lase în plata Domnului. Era simplu, poate logic să fac așa. Am făcut ce am gândit și, din păcate, am simțit", a declarat Dan Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel