Urmărește emisiunea live


Senegal, gazda Jocurilor Olimpice de Tineret

Senegalul a fost desemnat oficial de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) drept ţară organizatoare a Jocurilor Olimpice de Tineret din anul 2022, luni, cu ocazia sesiunii CIO de la Buenos Aires, informează AFP.

Membrii CIO, reuniţi în cadrul celei de 133-a sesiuni a forului olimpic mondial, au validat rezoluţia Comitetului Executiv al CIO adoptată la începutul lunii septembrie, de a recomanda candidatura Senegalului, în detrimentul celorlalte trei candidate: Tunisia, Botswana şi Nigeria. Cea de-a patra ediţie a JOT se va desfăşura în perioada mai-iunie 20122 şi va fi organizată în jurul a trei situri: Dakar, noul oraş Diamniadio şi oraşul de coastă Saly.

Moment istoric pentru Senegal

Imediat după desemnarea prin aclamaţie, preşedintele Senegalului, Macky Sall, prezent la sesiune, a evocat un moment 'istoric pentru CIO, Africa şi Senegal'. 'Vreau să exprim, în numele întregului popor african, recunoştinţa noastră pentru această alegere dificilă, dar ambiţioasă, care corespunde idealurilor olimpismului', a adăugat şeful statului, care a promis că Senegalul va face 'tot ceea ce trebuie pentru ca Africa să vă primească în condiţii excepţionale, în conformitate cu standardele internaţionale'. Prima vocea lui Mamadou Ndiaye, preşedintele Comitetului olimpic senegalez şi membru al CIO, Senegalul a confirmat candidatura sa în luna februarie, în cadrul celei de-a 132-a Sesiuni a instanţei olimpice, care a avut loc la PyeongChang (Coreea de Sud). Nicio ţară africană nu a mai organizat până acum Jocurile Olimpice şi nici JOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel