Senatul declanşează procedurile de numire a unui nou Avocat al Poporului

Deoarece la data de 15 mai va expira mandatul actualului Avocat al Poporului,  Biroul Permanent al Senatului a aprobat marţi calendarul pentru declanşarea procedurii de numire a unui nou titular.

[caption id="attachment_57708" align="alignleft" width="300" caption="Ioan Muraru, actualul Avocat al Poporului"][/caption]

Actualul Avocat al Poporului, Ioan Muraru, se află la al doilea mandat.

Propunerile de candidaţi se fac către Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la recomandarea grupurilor parlamentare din cele două Camere ale Parlamentului. Candidaţii trebuie să aibă pregătire juridică superioară, înaltă competenţă profesională, o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul juridic superior. În cazul în care candidatul ocupă o funcţie incompatibilă sau face parte dintr-un partid politic, acesta va trebui să demisioneze în momentul numirii în funcţia de Avocat al Poporului. Candidaţii vor fi audiaţi de comisiile juridice din cele două Camere ale Parlamentului.

Candidatul care întruneşte cel mai mare număr de voturi ale deputaţilor şi senatorilor este numit Avocatul Poporului. Avocatul Poporului este numit pe o perioadă de cinci ani pentru ”apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel