Senatul, decizie importantă privind interceptările

interceptari
interceptari

Comisia juridică a Senatului a amânat, marţi, pentru două săptămâni, o decizie referitoare la ordonanţa de urgenţă privind interceptările, pentru depunerea de amendamente şi dezbatere. 

'Este o temă serioasă, în această perioadă sunt discuţii şi la Cotroceni, nu vom lua o decizie astăzi, vom înainta şi noi observaţiile noastre', a spus preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc.

Membrii comisiei au decis ca o săptămână să fie depuse amendamente la ordonanţă, iar o săptămână să fie destinată dezbaterii pe articole.

Senatorul PSD Ioan Chelaru a afirmat că nu ştie dacă ordonanţa arată că sunt respectate în integralitate drepturile şi libertăţile fundamentale şi că, în momentul în care aceasta va fi votată, ar trebui ca toţi să fie de acord că îmbină nevoia de securitate cu prevederile Constituţiei.

'Fără a ne grăbi, fără a arunca anateme directe asupra unui act normativ, vreau să credeţi că vrem ca, în momentul în care am dezbătut şi votat un asemenea act normativ, toţi sau 99%, să spună: da, este un act normativ care respectă fundamental prevederile Constituţiei şi ale celorlalte acte normative şi îmbină perfect nevoia de securitate a cetăţenilor României pentru care nu există costuri. (...) Nu putem spune că un miliard este mult pentru ca cetăţeanul României să fie liber şi sigur pe stradă. Libertatea cetăţeanului nu are costuri. Să nu vă mire că vor fi dezbateri, vor fi opinii pro şi contra', a adăugat Chelaru.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a susţinut, marţi, la Comisia juridică a Senatului, ordonanţa de urgenţă privind interceptările, arătând că reprezintă o soluţie de etapă, deoarece Guvernul nu-şi permitea să creeze o 'sincopă'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel