Senatul a decis ce se va întâmpla în 2014 cu salariile bugetarilor

Bani 1
Bani 1

Senatul a adoptat luni ordonanța de urgență care prevede că în 2014 salariile bugetarilor vor fi menţinute la acelaşi nivel cu cele din decembrie 2013. Excepţie fac remunerațiile primite de cadrele didactice cu o vechime de până la șase ani, care sunt majorate cu 10%, fără însă a depăşi salariul de bază.

OUG 103/2013 privește salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. Aceasta mai prevede ca medicii şi farmaciştii rezidenţi care au un salariu brut lunar mai mic de 3.000 de lei să primească bursă de rezidenţiat în cuantum de 670 de lei.

În ordonanţa de urgenţă se mai arată că aceasta bursă nu face parte din salariul brut, nu este supusă impozitului pe venit şi nu constituie bază de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale de stat, asigurări pentru somaj, asigurări sociale de sănătate sau pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Acest act normativ nu a putut fi dezbătut de plenul Senatului, în absenţa raportului din partea Comisiei pentru buget şi a Comisiei pentru muncă, el urmând să fie transmis Camerei Deputaţilor în forma propusă de Guvern. Camera Inferioară a Legislativului este forul decizional în acest caz, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel