Senatul a respins cererea de reexmaniare a Legii pensiilor trimisă de Traian Băsescu

TRAIAN BASESCU - PARLAMENT
TRAIAN BASESCU - PARLAMENT

Cererea de reexaminare a Legii pensiilor trimisă de Traian Băsescu a fost respinsă în Senat, deaorece nu a întrunit cele 69 de voturi favorabile necesare, informează Mediafax

Anterior, senatorii au respins şi raportul de admitere a cererii de reexaminare propus plenului de către Comisia pentru muncă. Raportul conţinea aproape o sută de modificări la Legea pensiilor, toate fiind respinse odată cu raportul.

Înaintea respingerii raportului, senatorii acceptaseră amendamentul formulat de senatorii Toni Greblă (PSD) şi Cristian Rădulescu (PDL), care stabilea că vârsta de pensionare pentru femei este de 63 de ani şi de 65 de ani pentru bărbaţi, aşa cum solicitase şi şeful statului.

Totuşi, la votul final pe raportul Comisiei pentru muncă, raport care conţinea amendamente care priveau şi alte articole decât cel invocat în cererea de reexaminare, senatorii puterii au votat împotrivă.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a explicat că restul amendamentelor, care exced cererii de reexaminare transmisă de preşedinte, nu sunt realiste şi nu trebuie să fie adoptate, pentru că se încalcă Constituţia.

După respingerea raportului comisiei, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că va supune la vot şi solicitarea preşedintelui de reexaminare, prin care se cere reducerea vârstei de pensionare la femei la 63 de ani.

Cererea de reexaminare a întrunit 57 de voturi "pentru" şi 49 de voturi "împotrivă". Pentru că această cerere, considerată ca având caracter organic, nu a întrunit cele 69 de voturi favorabile necesare, Mircea Geoană a anunţat că "această respingere va merge la Camera Deputaţilor".

După anunţarea rezultatului votului, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a ironizat lipsa de mobilizare a senatorilor PDL.

Citește și: Senatul respinge raportul Comisiei de muncă pe cererea de reexaminare a Legii pensiilor

Senat: Femeile se pensionează la 63 de ani, iar bărbații la 65 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel