Senatorul Savu, despre cum a dinamitat Băsescu relația cu Moscova

Băsescu Putin
Băsescu Putin

Senatorul PSD Daniel Savu, a prezentat, marți seara, în emisiunea ”Tonomatul lu' Ciutacu” de la România Tv, un film al evenimentelor - de la aducerea lui Omar Hayssam în țară până la interviul șefului statului din România Liberă - care relevă strategia lui Traian Băsescu de a sabota vizita premierului Victor Ponta la Moscova.

”Cu vreo două săptămâni înainte (de aducerea lui Omar Hayssam - n.r), Moscova a vorbit prin președintele Putin, care a spus că orice operațiune neautorizată a unei țări membre NATO pe teritoriul unei țări nemembre NATO nu va fi privită cu ochi buni de Moscova. Nitam-nisam, când l-au adus pe Hayssam, i-a venit președintelui să facă o declarație care să dea dreptate Moscovei. După ce s-a dus la Chișinău și a avut genul ăsta de declarații, Moscova, ca și cum ar fi vrut să se detașeze de Băsescu... adică, 'vezi Doamne noi nu-l susținem, chiar îl criticăm ce zice', dar, pe de altă parte, Băsescu le-a dat dreptate, de fapt, Moscova i-a întărit poziția lui Băsescu criticându-l pentru ce s-a întâmplat la Chișinău. La trei zile după ce a zis-o pe asta cu neautorizata, a mai revenit o dată, că poate nu ne intrase bine în cap: 'repet, așa a trebuit să spun'. E, gândiți-vă, cui a folosit această declarație despre operațiunea neautorizată, când Moscova vorbea cu două săptămâni înainte că nu va fi de acord cu o operațiune neautorizată?”, a spus social-democratul,

Savu a arătat că manevra lui Băsescu țintește spre a ”dinamita” vizita premierului la Moscova, despre care se crede că va avea loc în viitorul apropiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel