Senatorul PSD, Dan Şova, cere demisia lui Zegrean de la CCR

Senatorul PSD, Dan Şova, cere public demisia lui Augustin Zegrean, din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. Şova consideră că implicarea sa în disputa Ponta-Băsescu, dovedeşte carenţe de cunoaştere a Constituţiei. Senatorul PSD îl acuză pe Zegrean de partizanat cu preşedintele Traian Băsescu, mai ales că este omul numit de preşedinte în completul de 9 judecători ai Curţii Constituţionale.

"Solicit public demisia lui Augustin Zegrean din funcţia de preşedinte şi magistrat al Curţii Constituţionale în temeiul articolelor 64 şi 67 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale. În conformitate cu aceste prevederi legale, magistraţii Curţii Constituţionale au obligaţia de a-şi îndeplini funcţia cu imparţialitate, să nu ia poziţie publică în probleme de competenţa Curţii şi să nu permită folosirea funcţiei pe care o îndeplinesc în scop de propagandă de orice fel", susţine Şova într-un comunicat de presă.

  "Lipsa acestor cunoştinţe nu ar trebui să ne mire şi nici poziţia publică nelegală a domnului Zegrean, având în vedere că pregătirea profesională a acestuia, anterioară ocupării funcţiei de magistrat al CCR, este complet inadecvată ocupării acestei poziţii, precum şi că, în ciuda acestei lipse evidente de pregătire, preşedintele Traian Băsescu a decis prin voinţa sa exclusivă numirea sa în funcţia de magistrat al Curţii", crede Dan Şova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel