Senatorul John McCain: "Ordonanța subminează progresul făcut de România în lupta împotriva corupției"

Senatorul american John McCain s-a arătat îngrijorat că progresul înregistrat de România în lupta împotriva corupției ar putea fi subminat de ordonanța de urgență aprobată de Guvernul Grindeanu.

"Sunt îngrijorat de ordonanța aprobată de guvernul României care decriminalizează anumite fapte penale legate de corupție. Aceasta ordonanță subminează progresul făcut de România în lupta împotriva corupției și ar putea încetini eforturile anti-corupție în viitor", a scris McCain. "Președintele României, Klaus Iohannis și magistrații au avertizat că o astfel de ordonanță ar submina statul de drept și imaginea României în lume. Românii înțeleg foarte clar consecințele, din moment ce 200.000 de protestatari au fost pe străzi ieri și continuă să demonstreze și azi. Sper ca Guvernul României să asculte și să prevină pasul înapoi în domeniul reformelor".

McCain a mai spus că România este un aliat de încredere în cadrul NATO; are 600 de militari în Afganistan și găzduiește unul dintre scuturile antirachetă esențiale pentru SUA. Din acest motiv, spune senatorul american, integritatea statului de drept, inclusiv legislația anti-corupție, este o piatra de temelie pentru democrația vibrantă din România și e o parte integrantă din elementele care fac din România un aliat capabil și pe care se poate conta.

"Cu amenințările la adresa democrației în Europa din partea Rusiei și a grupărilor care îi servesc, România nu-și poate permite să se retragă din lupta împotriva corupției", a concluzionat McCain.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel