EXCLUSIV  Senatorul Constantin Popa, decizie bombă după o controversată mișcare politică

Dezamăgit. Așa pare senatorul Constantin Popa când vorbește despre fuziunea UNPR - PMP. Ar fi vrut o altă continuitate pentru partidul din care face parte, dar așa e-n politică.

Contactat de DC News, Constantin Popa a explicat de ce nu vrea să facă pasul către PMP.

DC News: Care este cel mai mare regret al dumneavoastră legat de UNPR?

Constantin Popa: Până să fuzioneze, UNPR era un partid naționalist, un partid care punea accent pe interesul național, pe progresul țării noastre, lucruri despre care se vorbește foarte rar în România. Noi chiar am făcut ceva în sensul acesta. Era altceva. 

DC News: Spuneați că UNPR a făcut lucruri bune.

Constantin Popa: Da, noi am venit cu niște proiecte care mie mi se par esențiale pentru România. Mă refer, de exemplu, la 'Primul loc de muncă', proiect care este aproape gata să treacă și de Camera Deputaților. De asemenea, am făcut încă un pas pentru asigurarea unor condiții decente pentru medicii din România. A fost aprobat proiectul de lege pe care l-am inițiat și care prevede posibilitatea acordării de stimulente bănești personalului medical din bugetele consiliilor județene și locale. Este o inițiativă a mea, evident că nu s-ar fi putut face fără sprijinul UNPR.

DC News: Ați fuzionat cu PMP.

Constantin Popa: UNPR a făcut multe lucruri bune. Guvernarea de succes a PSD nu se putea fără UNPR. S-au făcut multe reparații, s-au îndreptat multe probleme. Nu avem de ce să fim nemulțumiți de activitatea noastră, doar că vântul istoric a bătut altfel și a hotărât ca noi să fuzionăm prin absorbție cu PMP.

DC News: Cine iese câștigător după fuziunea UNPR - PMP?

Constantin Popa: După părerea mea... nimeni. Nu cred că electoratul UNPR se va transfera foarte ușor la PMP. Electoratul UNPR este naționalist. Noi am fost cei care au mai pus un steag românesc acolo unde oamenii au uitat că se află pe tărâm românesc, în Secuime.

DC News: Mai mulți actori au plecat de la UNPR. Arșinel ne-a spus: "Odată cu dispariția lui Gabriel Oprea, nu mai are sens să rămân".

Constantin Popa: Îi mulțumesc domnului Arșinel pentru această declarație. UNPR era un partid mai special, era despre progres. Amintea tuturor că suntem români. Eu voi rămâne senator independent. Nu vreau să mă implic în acest proiect. Îmi respect colegii și îi voi respecta mereu. Sunt oameni speciali, ne-am sprijinit reciproc în proiectele noastre. Eu zic că am fost un partid important în guvernarea PSD - UNPR. A fost cea mai bună guvernare din ultimii 26 de ani. S-au făcut multe lucruri bune, dar în politică învingătorul ia totul și se pare că nouă nu ne-a rămas mare lucru.

DC News: Ați avut alte așteptări după demisia lui Gabriel Oprea?

Constantin Popa: Am fost la greu împreună cu PSD. Mă așteptam sincer să fim împreună la alegerile locale, dar și la parlamentare, să fim exact cum am fost la guvernare. Mi-ar fi plăcut să găsim o cale comună.

DC News: Deci rămâneți să stingeți lumina la UNPR.

Constantin Popa: Nu, lumina nu se va stinge niciodată. Naționalismul românesc și interesul național vor rămâne. Poate reușim să îi învățăm pe copiii noștri că au o Românie și poate, când ei vor veni după noi, vor face mai mult pentru ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel