Senatorul Cezar Măgureanu despre Butoane: "Nu pot să spun că e un clan. Uite, vine la anul alegeri" - VIDEO

cezar
cezar

Declaraţii-şoc în scandalul de la Giurgiu. Senatorul UNPR Cezar Măgureanu a declarat că a copilărit cu şeful clanului Butoane. Mai mult, Măgureanu spune că ştia despre activităţile ilegale ale acestuia.De acest clan ar fi apropiat, după cum relatează presa, principalul suspect în cazul morţii baschetbalistului american Hardy Chauncey, Ionuţ Tănăsoaia (25 de ani), arestat preventiv, luni, de Judecătoria Giurgiu, pentru 29 de zile.

Întrebat dacă a auzit că Butoane şi clanul lui se ocupă de activităţi ilegale, Măgureanu a răspuns: "Am auzit. Lumea spune că sunt cămătari. Eu nu ştiu".

"Ce să spun, sunt giurgiuvean. Acest Grecu Octavian, zis Butoane, e giurgiuvean. Suntem aproape cam de o seamă. Am copilărit, îi cunosc. Giurgiu e un oraş mic, toată lumea mă cunoaşte. Dar eu nu mă disculp, ce am căutat acolo. Eu sunt ales de către cetăţenii Giurgiului. Eu nu m-am dus în altă localitate să fac un chef sau să fiu invitat de lumea interlopă. Îl cunosc de foarte mult timp, de copil îl cunosc pe Grecu Octavian. (...) Acea locaţie era în afara oraşului Giurgiu, pe ruta Bucureşti-Giurgiu. Nu era nicio nuntă a lui Grecu, era ziua lui de naştere. Am fost invitat telefonic, nu am vrut să mă duc, dar am oprit la benzinărie să alimentez maşina şi câţiva din anturajul lui au venit la mine: dl. senator, haideţi că e ziua lui Grecu Octavian, haideţi să ne faceţi şi nouă fală. Aşa zic ţiganii. Ce să mai zic? Când am intrat înăuntru nu-mi venea să cred - ce muzică era. că mie nu-mi plac manelele. Dacă a zis şi pentru dl. senator. Am zis eu: ? Poţi să-i opreşti pe ei să-şi facă mendrele?!", a povestit Măgureanu, care la acel moment era membru al PNL,informează realitatea.net

Senatorul a afirmat că trebuie să funcţioneze prezumpţia de nevinovaţie, iar Octavian Grecu nu a fost condamnat de nicio instanţă pentru cămătărie sau alte infracţiuni. "Se vorbeşte, gura lumii nu poţi s-o închizi. Eu ce să fac acum? Să-mi dau demisia din Senat? Să-mi dau demisia din partid?", le-a spus Măgureanu jurnaliştilor. "Ce clanuri? Dacă nu se întâmpla ceea ce s-a întâţmplat, ştia cineva că acesta e un clan, că sunt mafioţi? Nu am auzit să vină o instanţă să spună că a dat un verdit că este cămătar. (...) Nu pot să spun că e un clan, că e un delicvent. Uite, vine (sic!) la anul alegeri.". a adăugat el.

"Sunt cetăţeni ai municipiului Giurgiu. Oneşti, neoneşti, eu nu am avut tangenţe. Veneam după un examen politic al meu, care a fost în noiembrie. (...) Pentru mine sunt cetăţeni ai municipiului Giurgiu şi eu îi îndrăgesc pe toţi, indiferent că e român sau ţigan", a conchis Măgureanu, dând asigurări că nu are cunoştinţă de faptele de care este suspectat Octavian Grecu.

Senatorul UNPR apare într-o înregistrare de la o petrecere a clanului "Butoane" difuzată zilele acestea de televiziuni.

Această declarație a senatorului UNPR seamănă izbitor cu un alt caz petrecut la Neamț, atunci când şeful IPJ,  Aurelian Şoric, a fost implicat într-un scandal similar, fiind acuzat că are legătură cu clanul Mararu.

Şoric avea însă altă părere despre interlopi. "Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop, pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani", a declarat el cu lacrimi în ochi, într-o conferinţă de presă organizată chiar la sediul IPJ, fapt ce a dus și  la demisia acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel