Senatorii PSD vor ca ţigările să se vândă la bucată

tigari
tigari

Câţiva senatori PSD au depus recent o iniţiativă legislativă prin care să se permită ca în unele locuri, de exemplu baruri, discoteci şi cluburi, să poată fi vândute ţigări la bucată.

Mai precis, parlamentarii Viorel Arcaş, Doina Silistru sau Trifon Belacurencu doresc modificarea legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun, astfel încât vânzarea ţigărilor la bucată să nu mai fie interzisă, informează Libertatea.

Ei susţin că măsura vine în ajutorul vânzătorilor, care, din dorinţa de a nu-şi pierde clienţii încalcă oricum legea şi vând ţigări la bucată.

"Dacă sticlele de băuturi sau pungile de cafea se poat desface în baruri, cluburi sau discoteci, pentru a fi vândute în cantităţi mai mici atunci se poate face acest lucru şi în cazul paghetelor cu ţigări", consideră aleşii PSD.

Vânzarea ţigărilor la bucată a fost interzisă tot de către PSD, în 2002, cu scopul de reduce şi preveni consumul de tutun Propunerea a fost depusă la Senat, miercuri, şi aşteaptă să intre în dezbaterea comisiilor şi a plenului. Radu Nistor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel