Senatorii din Comisia de apărare, raport favorabil la statutul cadrelor militare

Senatorii din Comisia de apărare au întocmit, marţi raport, favorabil la proiectul de lege privind statutul cadrelor militare.

Satutul prevede că în funcţie de nevoile de încadrare militarii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei de pensionare, până la vârsta de 60 de ani, cu aprobarea conducerii instituţiei, scrie Agerpres.

Potrivit preşedintelui Comisiei de apărare, Corneliu Dobriţoiu, această prevedere se va aplica în exclusivitate MApN şi MAI.

”Am luat decizia să menţinem textul adoptat de Camera Deputaţilor. SPP şi STS sunt structuri mici şi nu au obligativitatea de a crea comisii de selecţie pentru promovarea şi menţinerea cadrelor în activitate. STS, SPP, SRI vor funcţiona în baza Legii 80 care prevede că se pot pensiona la 60 de ani. Vor beneficia de prelungiri în funcţie de ierarhia care subordonează aceste instituţii”, a spus Dobriţoiu.

Dobriţoiu a precizat că pensionarea cadrelor MApN şi MA, se va face gradual. Astfel, generalii cu o stea se vor pensiona la 56 de ani, cu două la 57 de ani, cu trei stele la 58 şi cu patru stele la 59 de ani.

Dobriţoiu a explicat că în instituţiile militare funcţionează comisiile de selecţie, iar propunerea de pensionare sau nu a acestora va fi obligatorie pentru ministrul Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel