Senator PSD, scrisoare deschisă către Iohannis pentru o jurnalistă

Senatorul PSD Sorin Ilieșiu a făcut un apel către președintele Klaus Iohannis cu privire la jurnalista și autoarea Lucia Hossu Longin. 

Iată scrisoarea deschisă: 
 
”Scrisoare deschisă

Excelenței Sale Președintelui României Klaus Iohannis
 
Domnule Președinte,
 
În numele cetățenilor municipiului Sibiu pe care îi reprezint în Senatul României, precum și în numele tuturor celor care se simt reprezentați de mine datorită demersurilor mele de după 1989 pentru condamnarea totalitarismului şi pentru cultivarea memoriei antitotalitare, vă solicit să-i conferiți Doamnei Lucia Hossu Longin Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Cruce, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea serialului documentar „Memorialul Durerii”(208 episoade, până în prezent), și, nu în ultimul rând, cu ocazia împlinirii – în 24 septembrie – a vârstei de 75 de ani (...sau altfel spus, „o viață pentru o idee”).
(w670) Lucia Hoss
 
Cred că cel mai bun argument pentru solicitarea mea sunt cuvintele pe care le-am rostit spontan acum câteva zile în Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din București, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea Memorialului:
 
”Vreau să transmit aici un infinit omagiu al Comisiei pentru Cultură și Media a Senatului României pentru acest Monument de Memorie și de Cultură care esteMemorialul Durerii. Senatul României de azi este cel care a votat aproape în unanimitate proiectul de lege (iniţiat de mine) pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru cultivarea memoriei naţionale antitotalitare. Până în prezent, memoria naţională antitotalitară a fost păstrată la modul sublim de acest Memorial al Durerii, de această sublimă Doamnă Lucia Hossu Longin căreia îi mulțumim din suflet pentru tot ce a făcut. Aceste filme valorează mai mult decât toate filmele românești făcute în ultimii 70 de ani și sper din toată inima că viitorimea va ști să le păstreze, să le vadă și să tragă concluziile care se impun. Nicolae Iorga spunea că „cine uită, nu merită”. Datorită Doamnei Lucia Hossu Longin și a colaboratorilor Dânsei, cred că avem șansa să nu uităm (...și să merităm). Vă mulțumim din suflet”.
 
București, 21 septembrie 2016

Sorin Ilieșiu – senator PSD de Sibiu”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel