Senator PNL către UNPR: Să nu vă mai ascundeți sub palatul PSD!

Senatorul liberal Alexandru Pereș a cerut în ședința plenului Camerei superioare ca senatorii juriști să se sesiseze cu privire la înființarea grupului UNPR, în vederea întocmirii unui aviz. 

"E perfect valabil să solicitaţi şi bine faceţi pentru partidul dvs că încercaţi să vă identificaţi şi să nu vă ascundeţi sub halatul sau sub pulpana PSD. (...) Pe de altă parte, orice constituire de grupuri parlamentare a avut la bază un aviz al Comisiei juridice. Întotdeauna s-a cerut un aviz al Comisiei juridice privind îndeplinirea condiţiilor cu privire la înfiinţarea unui grup parlamentar. (...) Sunt 21 de senatori, iar Regulamentul cere doar şapte, dar cere şi un aviz al comisiei, dacă aceşti domni senatori fac parte dintr-un partid politic care a candidat în alegerile din 2012. Când avem acest aviz şi noul BP format, puteţi să înfiinţaţi acest grup. (...) Solicit acest aviz", a declarat Pereş de la tribuna Senatului, potrivit Agerpres. 

El a adăugat că, în opinia sa, anunţul înfiinţării noului grup senatorial este astfel "pe lângă Regulamentul Senatului". 

"Asistăm din nou la nişte jocuri pe lângă Regulamentul Senatului şi pe lângă cutuma care ne-a condus în activitatea noastră de aproape 26 de ani. Nu contest faptul că UNPR doreşte să îşi înfiinţeze un grup senatorial. Este perfect valabil, am mai trecut prin asemenea momente şi, sigur, este dreptul dânşilor. (...) Eu contest în schimb momentul în care facem acest anunţ şi politicianismul de care dă dovadă şi PSD, ascunzându-se în spatele acestei idei de constituire a unui nou grup parlamentar al UNPR, tocmai pentru a încerca să diminueze forţa PNL în Biroul permanent", a mai spus senatorul liberal.

Senatorul Haralambie Vochiţiu a anunţat în debutul primei şedinţe de plen a Senatului din sesiunea ordinară februarie-iunie, înfiinţarea grupului UNPR în Senat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel