Senator cercetat de DNA renunță la candidatura pentru primărie

Senatorul Andrei Volosevici, care luna trecută şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Ploieşti din partea PNL, a anunţat, duminică seară, că se retrage din cursa electorală, decizia fiind luată după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Pe 24 martie, am fost chemat la DNA Ploieşti şi mi s-a comunicat că sunt suspect pentru posibile fapte de corupţie petrecute în anul 2012. În legătură cu aceste aspecte sunt convins că îmi voi demonstra nevinovăţia, dar doresc să fac acest lucru la instituţiile abilitate, fără a încerca să mă victimizez în spaţiul public. Dată fiind această nouă situaţie în care mă aflu, din respect faţă de colegii de partid şi mai ales faţă de dumneavoastră, ploieştenii, şi aşa greu încercaţi de incompetenţa celor care conduc oraşul din 2012, am decis să îmi retrag opţiunea de a candida la Primăria Ploieşti”, a scris, duminică seară, Andrei Volosevici pe pagina sa de Facebook.

Andrei Volosevici a fost primar al municipiului Ploieşti în perioada 2008 - 2012, iar la alegerile locale din urmă cu patru ani a pierdut cursa electorală pentru un nou mandat la aproximativ o mie de voturi diferenţă, fiind învins de social-democratul Iulian Bădescu.

În 18 martie, Andrei Volosevici şi-a lansat candidatura pentru Primăria Ploieşti, iar o săptămână mai târziu a fost citat la DNA Ploieşti, fiind pus sub urmărire penală pentru fapte despre care procurorii susţin că au avut loc în mandatul său de primar. În acelaşi dosar sunt cercetate fostul secretar al municipiului Ploieşti Maria Magdalena Mazâlu şi directorul Direcţiei Juridice din Primăria Ploieşti, Simona Albu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel