Senat: Solicitarea lui Ţuţuianu, respinsă. Ce i-a zis Manda

Adrian Țuțuianu
Adrian Țuțuianu

Solicitarea senatorului Adrian Ţuţuianu de a completa ordinea de zi a plenului de luni cu un punct care vizează constituirea grupului parlamentar 'Unirea' a fost respinsă de preşedintele de şedinţă Claudiu Manda, pe motiv că este 'un subiect neregulamentar'. 

„Înţeleg că doriţi spaţii şi funcţii. Nu pot să supun ordinii de zi, pentru că în Biroul permanent (membrii Bp - n.r.) au luat act de punctul de vedere al Comisiei pentru regulament şi constituţionalitate, în care ne spune că este neregulamentar, motiv pentru care nu pot supune votului completarea ordinii de zi cu un punct de vedere sau măcar cu dezbatere şi vot pe un subiect care este neregulamentar', i-a spus Claudiu Manda lui Ţuţuianu.

Adrian Ţuţuianu a susţinut, în plen, că, potrivit regulamentului Senatului, un grup parlamentar se poate constitui din minimum şapte membri, iar 'această condiţie este îndeplinită şi nu există niciun impediment privind înfiinţarea acestui grup'. El a adăugat că, 'din 1993 până astăzi, mai multe decizii ale CCR, ultimele - din 2010 când s-a constituit UNPR, au validat solicitări asemănătoare'. 'Vă readuc în atenţie constituirea grupului parlamentar 'Unirea'. În urmă cu o lună de zile, în această sală am cerut să luaţi act de reiterarea cererii noastre şi să puneţi în aplicare dispoziţiile regulamentare privind acordarea de spaţii de lucru, personal tehnic şi participarea acestui grup la ceea ce înseamnă conducerea Senatului şi a comisiilor permanente. S-a decis atunci ca solicitarea noastră să meargă la Comisia de constituţionalitate. În urmă cu două săptămâni, Comisia de constituţionalitate a dezbătut solicitarea noastră, săptămâna trecută a adoptat un raport care înţeleg că a fost prezentat Biroului permanent al Senatului în cursul zilei de astăzi. Este motivul pentru care eu vă cer completarea ordinii de zi şi să puneţi în discuţia plenului această solicitare', a afirmat Ţuţuianu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel