Senat, Regulament modificat. Decizie privind cvorumul de şedinţă

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

Senatul a modificat, în plenul de luni, cu unanimitate (97 de voturi pentru), Regulamentul acestei Camere, în sensul că în cvorumul de şedinţă vor fi incluşi şi senatorii care sunt prezenţi în sală, dar nu doresc să se exprime prin vot la diverse acte normative înscrise pe ordinea de zi. 

"Am fost nevoiţi să facem nişte modificări la Regulament. Trebuie să spun că am avut o opinie total separată, pentru că eu am susţinut că nu vreau să facem ca la Camera Deputaţilor, dar trebuie să asimilăm modalitatea de vot de la Camera cu cea de la Senat. După cum aţi văzut, avem aparate noi, s-au făcut (...) modificări la articolul 135, reprezentând modalitatea de vot pe care încercăm, probabil marţi-miercuri, la şedinţa de plen a Senatului, ca să facem un exerciţiu cum putem vota cu noile aparate şi cu noile cartele de vot. Comisia pentru Regulament s-a întrunit şi a emis un raport favorabil cu un amendament privind modificarea Regulamentului Senatului", a afirmat în plen Nicolae Moga, preşedintele Comisiei senatoriale pentru Regulament. 

El a explicat că opţiunile oferite prin noul sistem de vot electronic ce urmează să intre în funcţiune sunt: "pentru", "abţinere", "contra" şi tasta "prezent", care presupune prezenţa unui senator la lucrările plenului, care nu vrea să îşi exprime opţiunea de vot. "Pentru că aşa este şi la Camera, aşa o să procedam şi aici", a adăugat Moga. Regulamentul a fost modificat, astfel că la art. 135 a fost adăugat un nou alineat care prevede că "suma numărului senatorilor care şi-au exprimat una dintre cele trei opţiuni de mai sus (n.r. "pentru", "abţinere" sau "împotrivă"), plus senatorii prezenţi, care nu şi-au exprimat opţiunea de vot, reprezintă prezenţa senatorilor la şedinţă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel