Senat: Poliţiştii de frontieră vor putea constata şi sancţiona încălcarea prevederilor Legii vânătorii

Plenul Senatului a adoptat, luni, iniţiativa legislativă care stabileşte că poliţiştii de frontieră au competenţa de a constata şi sancţiona încălcarea prevederilor Legii nr. 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

Propunerea de lege iniţiată de deputaţii PSD Ioan Dîrzu şi Liviu Harbuz vizează modificarea articolului 49 al actului normativ.

'Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 48 se fac de către personalul salariat cu atribuţii în domeniul cinegetic din cadrul administratorului fondului cinegetic naţional şi al gestionarilor fondurilor cinegetice, de personalul structurilor de administrare a ariilor naturale protejate, de ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră Române pentru faptele constate în zona specifică de competenţă, de ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române, de ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, precum şi de alte persoane specializate în domeniul cinegetic, împuternicite în acest scop de către conducătorul autorităţii publice centrale, care răspunde de vânătoare', se arată în articolul 49 al Legii nr. 407/2006, amendat însă în comisia de specialitate.

Raportul favorabil cu un amendament a fost aprobat de plenul Senatului cu 98 de voturi 'pentru' şi cinci abţineri, iar propunerea de lege a fost adoptată cu 100 de voturi 'pentru' şi trei abţineri.

Iniţiativa legislativă are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Cameră parlamentară sesizată în acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel