Senat: Listă președinți ai Comisiilor parlamentare

Senatul a adoptat, în ședința plenului de joi, cu unanimitate de voturi, componența birourilor de conducere a celor 22 de comisii permanente de specialitate.

Social-democraților din Senat (grup constituit din 67 de senatori) le-a revenit președinția a 11 comisii de specialitate. Este vorba despre Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări — Daniela Carmen Dan, Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital — Viorel Arcaș, Comisia pentru politică externă — Cristian Dumitrescu, Comisia pentru administrație publică publică și organizarea teritoriului — Florin Cârciumaru, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială — Ion Rotaru, Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport — Ecaterina Andronescu, Comisia pentru cultură și media — Ioan Vulpescu, Comisia pentru regulament — Mihai Fifor, Comisia pentru afaceri europene — Gabriela Crețu, Comisia pentru transporturi și energie — Ionel Butunoi, Comisia pentru agricultură silvicultură și dezvoltare rurală — Doina Silistru.

Liberalii (30 de senatori) dețin șefia a cinci comisii de specialitate: Comisia economică, industrii și servicii — Daniel Zamfir, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională — Iulian Dumitrescu, Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități — Marius Nicoară, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții — Iancu Caracota, Comisia românilor de pretutindeni — Viorel Badea.

USR (13 senatori) deține în Senat funcția de președinte în două comisii de specialitate: Comisia pentru mediu — Allen Coliban, respectiv Comisia pentru egalitatea de șanse — Adrian Weiner.

Citește și: Băsescu, președintele Comisiei pentru dezvoltare şi strategie economică din Senat

ALDE (nouă senatori) deține președinția a două comisii: Comisia pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor CEDO — Teodor Meleșcanu, respectiv Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare — Niță Ilie, iar UDMR (nouă senatori) are președinția Comisiei pentru sănătate publică, funcție deținută de Laszlo Attila.

Funcția de președinte al Comisiei pentru dezvoltare și strategie economică a revenit în această sesiune PMP (opt senatori) și este deținută de fostul președinte Traian Băsescu.

De asemenea, PSD deține în Comisia juridică și funcția de secretar (Adrian Diaconu), în Comisia pentru constituționalitate funcția de vicepreședinte (Viorel Sălan) și de secretar (Gabriel Leș), în Comisia economică — vicepreședinte (Marius Alexandru Dunca), în Comisia pentru buget — secretar (Ștefan Mihu), în Comisia pentru agricultură — secretar (Lucian Trufin), în Comisia pentru politică externă — secretar (Șerban Valeca), în Comisia pentru administrație publică — secretar (Ioan Deneș), în Comisia pentru apărare — vicepreședinte (Liviu Brăiloiu), în Comisia pentru muncă — secretar (Valer Breaz), în Comisia pentru învățământ — secretar (Liliana Sbîrnea), în Comisia de sănătate — vicepreședinte (Florian Bodoc), în Comisia pentru cultură — secretar (Lucian Romașcanu), în Comisia pentru drepturile omului — vicepreședinte (Narcis Chisăliță), în Comisia pentru egalitatea de șanse — vicepreședinte (Gheorghe Pop), în Comisia pentru dezvoltare regională — vicepreședinte (Horia Soporan), în Comisia pentru cercetarea abuzurilor — vicepreședinte (Sorina Pintea), în Comisia românilor de pretutindeni — vicepreședinte (Nicolae Marin), în Comisia pentru transporturi — secretar (Gheorghe Marin), în Comisia pentru mediu — vicepreședinte (Emanoil Savin), iar în Comisia pentru dezvoltare și strategie economică, PSD deține funcția de secretar, poziție ocupată de Ștefan Oprea.

Citește și: Demisie la vârf în PNL: Sunt două partide

PNL deține în Comisia juridică funcția de vicepreședinte (Nicoleta Pauliuc), în Comisia de buget — vicepreședinte (Florin Cîțu), în Comisia pentru administrație publică — vicepreședinte (Cornel Popa), în Comisia pentru muncă — vicepreședinte (Carmen Hărău), în Comisia pentru dezvoltare regională — secretar (Răducu Filipescu), în Comisia pentru cercetarea abuzurilor — secretar (Costel Șoptică), în Comisia pentru afaceri europene — secretar (Cătălin Toma), iar în Comisia pentru mediu, liberalii dețin și funcția de secretar, ocupată de Ioan Chirteș.

USR deține în Comisia pentru apărare funcția de secretar (Nicu Fălcoi), în Comisia pentru afaceri europene — vicepreședinte (Cristian Ghica), în Comisia românilor de pretutindeni — secretar (Radu Mihail), în Comisia pentru dezvoltare și strategie economică—vicepreședinte (Nicoleta Dinu).

Citește și: Senatul și-a ales Biroul Permanent. ALDE, nicio altă funcție decât a lui Tăriceanu

"Noi, cel puțin funcțiile de președinți, nu le-am negociat, ci le-am primit la sfârșit. Adică au fost oarecum impuse, ca să spun așa. Am dorit să precizez acest lucru", a subliniat liderul grupului senatorial al USR, Cristian Ghica.

ALDE deține și funcția de vicepreședinte în Comisia pentru transporturi (Iriza Scarlat) și de secretar în cea pentru sănătate (Ionuț Sibinescu).

UDMR deține trei funcții de vicepreședinte: în Comisia pentru agricultură (Tanczos Barna), Comisia pentru învățământ (Novak Csaba-Zoltan) și în Comisia pentru cultură (Turos Lorand).

PMP deține funcția de vicepreședinte în Comisia pentru Regulament (Severica Covaciu) și de secretar în Comisia economică (Vasile Lungu) și în cea pentru egalitate de șanse (Gabi Ionașcu).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0