SENAT: Conducerea unor comisii permanente, modificată

Conducerea unor comisii permanente ale Senatului a fost modificată, joi, ca urmare a faptului că şapte senatori au preluat portofolii de ministru în Guvernul Sorin Grindeanu. Modificările din comisiile permanente ale Senatului au fost votate în plen.

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a preluat preşedinţia Comisiei juridice după numirea Danielei Carmen Dan în funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Teodor Meleşcanu (ALDE), numit ministru de Externe, a fost înlocuit din poziţia de preşedinte al Comisiei de Constituţionalitate cu senatorul Ionuţ Sibinescu, scrie Agerpres.

Senatorul Gabirel Beniamin Leş, ministrul Apărării Naţionale, a fost înlocuit în funcţia de secretar al Comisiei de Constituţionalitate cu Bogdan Constantin Matei.

Comisia economică îl are ca vicepreşedinte pe senatorul Radu Ştefan Oprea, care îl urmează în această funcţie pe senatorul Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului.

La Comisia de politică externă, senatorul Şerban Valeca, ministrul Cercetării şi Inovării, a fost înlocuit în poziţia de secretar de Vasile Ilea.

Comisia de cultură este condusă de Lucian Romaşcanu, care a devenit preşedinte în locul lui Ionuţ Vulpescu, ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale.

Comisia de sănătate îl are ca vicepreşedinte pe senatorul Renică Diaconescu, în locul lui Florian Dorel Bodog - ministrul Sănătăţii.

Şerban Nicolae a precizat că modificările au fost făcute în acord cu negocierile şi respectarea algoritmului politic.

Miniştrii senatori au fost înlocuiţi din comisiile din care făceau parte, dar în prezent se regăsesc, preponderent, ca membri în Comisia pentru egalitate de şanse şi Comisia pentru românii de pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel