Semnal din PE. Apel ferm către politicieni

Claudia Țapardel critică decizia Franței, Germaniei, Italiei și Spaniei de a se reuni în cerc restrâns. Europarlamentara PSD avertizează cu privire la pericolul creării unei tabere în UE. În ceea ce privește Carta Albă, Claudia Țapardel susține că un singur scenariu este acceptabil. 

”Consider că decizia celor patru lideri europeni de a se reuni în această variantă la Versailles este neoportună și trimite un mesaj greșit privind viitorul Uniunii Europene ca entitate formată din 27 de state, mai ales în contextul pregătirilor pentru sărbătorirea a 60 de ani de la crearea UE și înaintea summit-ului din 9-10 martie de la Bruxelles, unde fiecare stat-membru va avea ocazia să își exprime punctul de vedere într-un cadru formal, așa cum este și firesc.” a declarat Claudia Țapardel, membră în Comisia PE pentru Afaceri Constituționale, unde se dezbat momentan subiecte precum Brexit sau arhitectura instituțională generală a Uniunii Europene.

Val îngrijorător de apatie politică

Europarlamentara PSD a adăugat că ”Deciziile în ceea ce privește guvernanța Uniunii trebuie luate la comun, de către toți membri săi, și descurajez orice inițiativă prin care se încearcă crearea a ceea ce numim Europa în două viteze. Este exclus să ajungem în situația în care există un club select al membrilor mai vechi și un grup de state de mâna a doua. Mai ales acum că ne confruntăm cu un val îngrijorător de scepticism și apatie politică în rândul cetățenilor noștri, este cu atât mai important să arătăm că Europa este unită, chiar și în diversitatea care o caracterizează, iar liderii săi sunt pregătiți să propună o nouă viziune pentru viitorul Uniunii în ansamblul ei. De la încheierea de acorduri comerciale și până la stabilirea unei politici comune de securitate și combatere a terorismului, elementul cheie pentru succesul UE este cooperarea dintre statele membre.”

Apel ferm către liderii români

Claudia Țapardel dă asigurării că reprezentanții României la Bruxelles sunt activi în susținerea intereselor țării noastre. Europarlamentara PSD le solicită celor din țară să denunțe ferm orice tentativă de diviziune a Europei.

”În contextul în care vedem deja o coagulare de forțe în jurul Germaniei, Franței, Spaniei și Italiei, cele mai populate patru țări ale Uniunii, este esențial ca liderii politici români să respingă acest gen de a face politică și mă bucur să constat că președintele PSD, dl Liviu Dragnea a avut o luare de poziție promptă și puternică. Ca și dumnealui, consider că interesul Europei pe termen lung trebuie pus deasupra calculelor electorale sau a altor chestiuni interne, și mă aștept ca toți decidenții din țara noastră să acționeze în interesul României și în spirit european. În cei zece ani care au trecut de la aderare, țara noastră a avut foarte multe de câștigat de pe urma Uniunii Europene, dar a și contribuit în mod substanțial la dezvoltarea pieței unice. Din acest motiv,România nu va susține o Europă în două viteze. Îmi exprim totuși speranța că, o dată cu încheierea alegerilor din Franța și Germania, din aprilie și respectiv septembrie, ne vom putea întoarce la un dialog constructiv, iar noii lideri ai celor două țări își vor putea exprima un punct de vedere în absența tentațiilor populiste.” a conchis europarlamentara PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel