Semjén Zsolt, declarații. Tomac: O asemenea insultă e de neiertat

Eugen Tomac, liderul PMP, a comentat declaraţiile vicepremierului ungar, Semjén Zsolt, faţă de Ziua Naţională a României, la Realitatea TV.

"Nu vreau să spun ce este adevărul istoric, trebuie să fie foarte clară poziţia noastră faţă de Trianon şi cine altcineva ar putea să explice poziţia noastră decât noi. Eu un singur lucru cer de la prietenii noştri români la 1 decembrie 2018 şi nu vreau să mă complic şi să amestec, dar nu vreau ca domnul ambasador Zakonyi să fie iar chemat la Ministerul Afacerilor Externe (la recepţia de Ziua Naţională a României). Maghiarii nu au ce sărbători pe 1 decembrie", a spus Semjen.

Eugen Tomac a criticat dur spusele vicepremierului ungar:

"Sunt de nepermis asemenea declaraţii și sunt de-a dreptul şocat că, până la această oră, Ministerul de Externe nu a ieşit cu o clarificare. Să vină doi oficiali din statul vecin să ne dea lecţii este de nepermis (...)

Faptul că vine aici, în Harghita, un vicepremier şi ne spune "e prea mult să ne trimiteţi o invitaţie de ziua voastră naţională", pentru mine, o asemena insultă e de neiertat (...) Eu sunt revoltat de politica statului român cu mâinile la spate care încearcă să spună că îi ignoră pentru că nu vor să încingă un focar de dispută".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel