Semințe de floarea soarelui, beneficii. Esențe tari în grăunțe mici

Semințele de floarea soarelui, consumate crude, aduc o mulțime de beneficii întregului organism, datorită conținutul bogat de acizi grași polinesaturați, vitamine și minerale.

Semințele de floarea soarelui reprezintă surse bogate de vitamine E, B1, B6, acid folic, minerale, precum magneziu, potasiu, seleniu, mangan, cupru, fosfor. Alte substanțe benefice regăsite în semințele de floarea soarelui sunt triptofanul (precursor al serotoninei - hormonul fericirii) şi fitosterolii (ajută la reducerea nivelului de colesterol în sange).

Semințe de floarea soarelui, protecție cardiovasculară

Vitaminele, potasiul și grăsimile bune din aceste grăunțe au un rol important în susținerea activității cardiace. Semințele de floarea soarelui asigură protecție cardiovasculară și au proprietăți antioxidante remarcabile. 

Seminţele de floarea soarelui au aproximativ 270-289 mg fitosteroli la 100 g.

Fitosterolii sunt compuşi existenţi în plante, care au o structură chimică foarte asemănătoare cu a colesterolului, iar atunci când sunt prezenţi în dietă în cantităţi suficiente, se consideră că ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, la îmbunătăţirea răspunsului sistemului imunitar şi scăderea riscului de a face anumite tipuri de cancer.

Semințe de floarea soarelui, antiinflamatoare naturale

Datorită acizilor grași și antioxidanților din compoziție, aceste semințe contribuie la combaterea inflamației și alinarea durerile asociate unor procese inflamatorii precum durerile articulare, durerile de cap, tulburările digestive.

Semințe de floarea soarelui, izvor de energie

Consumul de semințe de floarea soarelui te ajută la creșterea randamentului fizic și intelectual. Un pumn de semințe crude, neprăjite reprezintă un excelent energizant. Seleniul din compoziția lor joacă un rol important în funcționarea creierului. 

Semințe de floarea soarelui, remediu antistres

Magneziul din compoziția lor este un remediu antistres prin excelență. Astfel, semințele de floarea-soarelui te ajută să ții sub control stările de nervozitate, te eliberează de stres, te apără de migrene și te ajută să te relaxezi.

Semințe de floarea-soarelui pentru piele, păr și unghii

Vitamina E din compoziția lor conferă strălucire tenului, combate efectele nocive ale razelor ultra-violete și te ajută să-ți păstrezi tinerețea pielii. Pe de alta parte, cuprul din semințele de floarea soarelui te ajută să ai un păr bogat și suplu, unghii puternice și nepătate, o piele fermă, curată și catifelată.

Recomandări importante privind consumul de semințe de floarea soarelui

Pentru ca semințele de floarea soarelui să își păstreze beneficiile trebuie respectate două condiții importante:

- să fie consumate cu moderaţie, nu mai mult de 20-30 de grame pe zi,

- să fe consumate crude, nu prăjite și sărate,

Semințele de floarea soarelui pot fi consumate în salată, ameliorând calităţile nutriţionale ale preparatului, pot fi amestecate cu iaurt, fulgi de ovăz și alte fructe uscate, pot fi presărate pe friptură, pâine sau covrigi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel