Semințe de pepene, nu le arunca. Iată la ce sunt bune

O felie de pepene roșu îți potolește setea și foamea, dar este și un izvor de sănătate datorită vitaminelor și mineralelor. Știai însă că și semințele de pepene sunt utile pentru sănătate. Iată la ce sunt bune.

În unele țări asiatice, semințele de pepene sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine: o cană are 30 de grame, adică peste 60% din doza zilnică recomandată. 

Arginina este un important aminoacid din proteinele semințelor de pepene. Aceasta reglează tensiunea și previne bolile de inimă. Arginina este benefică și în bolile de ficat. 

Un alt aminoacid din semințe de pepene este lizina, care ajută la regenerarea țesuturilor.

La fel ca pepenele, semințele sunt și ele bogate în complexul de vitamine B, niacina fiind în cantitate mare: o cană cu semințe uscate conține 3,8 grame, adică 19% din necesarul zilnic. Semințele de pepene sunt utile în sănătatea sistemului nervos, a celui digestiv și în frumusețea pielii.

Dintre minerale, magneziul este din abundență în semințe de pepene. O cană furnizează 550 mg de magneziu, adică 140% din doza zilnică recomandată. Acestea ajută la combaterea stresului și oboselii. 

Semințele de pepene conțin și grăsimi, dar dintre cele bune, printre care acizii grași omega 3, care combat inflamația și reduc colesterolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel