Seidler (USR): Maia Morgenstern e Mama lui Iisus doar în film, nu și în realitate

Maia Morgenstern, Fructul Oprit
Maia Morgenstern, Fructul Oprit

Cristian Seidler, deputat USR, a reacționat după ce Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat (TES), a anunțat că a primit o notificare de la Primăria Municipiului București (PMB) prin care i se cere să taie din bugetul instituției 500.000 de lei, în caz contrar reducerea făcându-se aleatoriu.

”Dacă Mama lui Isus ar fi fost contabilă, în București, în 2019.

- Crezi că ai putea reduce cheltuielile de deplasare?
- Da, voi merge pe jos, pe apă.
- Costul meselor festive ar trebui revizuit în scădere.
- Bine, îi invităm doar pe cei 12 ucenici la cină.
- Poți ajuta departamentul Evenimente să se încadreze în buget?
- Da, voi transforma apa în vin.

Maia Morgenstern e însă Mama lui Isus doar în film, nu și în realitate. Și nu are nevoie de ajutor divin ci de o administrație locală responsabilă și de funcționari inteligenți, onești și dispuși să ajute.

Teatrului Evreiesc de Stat i s-a pus în vedere, de către Primăria București, că dacă nu are inspirație fulgerătoare de unde să taie cheltuielile, i se vor tăia din bani în mod ALEATORIU. Să presupunem că sorții cad pe capitolul salarii. Ar trebui dați afară actori – eventual chiar dintr-o piesă – sau plătite salarii mai mici decât prevede legea. Legea salarizării. Legământul cel nou.


"Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi." – Nicolae Steinhardt

Cei din administrația publică nu trebuie să fie nici draci și nici îngeri. Trebuie să fie oameni. Oameni dispuși să ajute, nu să amenințe că te lasă de izbeliște la greu.

Prin textul acesta nu îmi propun să jignesc sentimentele religioase ale nimănui. E doar o comparație între realitate și cum ar putea fi realitatea dacă ne-am folosi împreună mintea și sufletul. Da, mai ales în administrația publică. Iar pentru asta nu e nevoie de nicio minune dumnezeiască, doar de disponibilitate umană”, a scris Cristian Seidler, deputat USR, pe Facebook.

Notificare de la Primăria Capitalei

Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat (TES), a anunțat că a primit o notificare de la Primăria Municipiului București (PMB) prin care i se cere să taie din bugetul instituției 500.000 de lei, în caz contrar reducerea făcându-se aleatoriu: "Am primit firman de la Înalta Poartă...."

"Firman. Am primit firman de la Înalta Poartă...că de nu ...unde vă stau picioarele, vă va sta și capul. Eram fascinată în școală de formula(rea) asta. Dar....Trebuie să ai curaj! O dăm anonimă", a explicat joi Maia Morgenstern pe contul său de Facebook.

Mesajul nesemnat este trimis de la adresa Mihaela Gaspar, expert la Direcția Financiar Contabilitate din Primăria Municipiului București.

"Având în vedere NOTIFICAREA Administratorului Public nr. 1251/05.06.2019, la propunerea Ordonatorului Principal de Credite, Administratorului Public și D.G.E. si ținând cont de execuția bugetului local al Municipiului Bucuresti la data prezenta, vă rugăm ca până mâine 20.06.2019, ora 10:00 să prezentați propunerea de reducere a bugetului pentru anul 2019 in forma tabelara conform clasificației bugetare, cu suma de 500.000 lei. În cazul neprezentării propunerii de reducere a bugetului conform sumei comunicate, D.G.E va reduce suma din bugetul instituției dvs. de la un alineat bugetar aleatoriu. Documente vor fi predate la sediul PMB – DGE, mansarda. Avem rugămintea să ne confirmați primirea acestui e-mail și să ne transmiteți un număr de înregistrare", se arată în mesajul din partea PMB dat publicității de cunoscuta actriță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel