Şeful IPP: Dezbaterea, blocată de Ponta. Va fi anulată

Directorul Institutului de Politici Publice, Adrian Moraru, spune că premierul Victor Ponta este singurul dintre cei şase candidaţi invitaţi să participe la o dezbatere electorală care nu a răspuns propunerii. Dacă până duminică liderul PSD nu va da curs invitaţiei, dezbaterea va fi, cel mai probabil, anulată, a adăugat Moraru.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, într-un interviu acordat B1Tv, că declină invitaţia IPP pentru că ea a fost înaintată doar către şase candidaţi, or el îşi doreşte o dezbatere la care să participe toţi cei 14 candidaţi.

Particip la orice dezbatere la care sunt toţi cei 14 candidaţi din două motive de bun simţ. Unu: că nu ştie nimeni cine sunt primii şase. Avem nişte sondaje, unele le recunoaştem, altele nu. Sondajul nu este un element obiectiv. În al doilea rând, pe mine mă interesează în turul doi să încerc să fiu preşedinte şi pentru alegătorii domnului Diaconescu şi pentru alegătorii doamnei Udrea şi pentru alegătorii domnului Hunor Kelemen ca, dacă vreau să fiu preşedinte, nu vreau să fiu preşedinte doar pentru cei 50 şi ceva la sută care eventual mă vor vota. Spre deosebire de Traian Băsescu, nu vreau să fiu un preşedinte care dezbină”, a spus Ponta, care a propus pentru turul al II-lea patru dezbateri: politică externă, securitate naţională, economie şi sistem constituţional.

Directorul IPP a spus, vineri, la B1 Tv, că premierul Pontablochează o dezbatere între candidaţi pe care o aşteaptă 18 milioane de alegători. Îl aşteptăm până duminică să răspundă dacă vrea sau nu.

Adrian Moraru a precizat că o dezbatere între Elena Udrea, Monica Macovei, Teodor Meleşcanu, Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu este improbabilă fără participarea lui Victor Ponta, favoritul sondajelor.

E greu de spus dacă ceilalţi candidaţi îşi doresc să participe la o dezbatere fără Victor Ponta. Noi ne vom cere scuze sau, dacă ceilalţi candidaţi insistă, vom face dezbaterea fără Victor Ponta.

Adrian Moraru a explicat că IPP nu vrea să impună numele unui anumit moderator şi că a propus ca dezbaterea să fie condusă de reprezentanţii a patru posturi de ştiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel