Şeful Dacia, Nicolae Maure, va deveni director general al Avtovaz

Directorul general al Dacia, Nicolae Maure, va deveni director general al Avtovaz, cel mai mare producător auto rus, în locul lui Bo Inge Andersson, a declarat o sursă apropiată acţionarilor companiei din Rusia, citată de Reuters.

Candidatura lui Maure a fost propusă de alianţa Renault-Nissan, care controlează Avtovaz împreună cu compania de stat Rostec.

Nicolas Maure este director general la Dacia Renault România din 2014. Înainte de a se alătura grupului Renault, în 2000, Nicolas Maure a lucrat timp de şase ani la compania Valeo şi alţi şapte la Faurecia.

Sub conducerea lui Andersson, Avtovaz a introdus în producţie o gamă de modele cu preţuri accesibile şi a redus substanţial numărul de angajaţi ai Avtovaz.

Devalorizarea puternică a rublei a dus anul trecut la creşterea de trei ori a pierderilor Avtovaz, la 74 de miliarde de ruble (1,05 miliarde dolari), ca urmare a contractării puternice a pieţei auto din Rusia.

Renault deţine o participaţie de 50% la holdingul care controlează AvtoVAZ, iar partenerul japonez Nissan Motor un pachet de 17,13%.

Compania rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87% din acţiunile Avtovaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel