Urmărește emisiunea live


Șeful CJ Covasna: Maghiarii cer un lucru natural în UE, autonomie

Potrivit preşedintelui Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, reprezentanţii comunităţii maghiare nu își doresc decât autonomie teritorială pentru Ținutul Secuiesc, adică „ceea ce este natural în UE”, un loc unde „până și ursul se simte acasă”.

Afirmațiile liderului județean al UDMR, Tamas Sandor, au fost făcute în cadrul unei dezbateri internaţionale despre autonomiile europene, el susținând că în 11 din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene există o formă concretă de autonomie, culturală ori teritorială.

Astfel, reprezentanții comunității maghiare nu doresc altceva decât ceea ce este natural în Uniunea Europeană, respectiv autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc, transmite Mediafax.

În cadrul dezbaterii, Tamas Sandor a prezentat şi un film despre Ţinutul Secuiesc, despre valorile naturale ale zonei, afirmând că "Ţinutul Secuiesc este locul unde până şi ursul se simte acasă"

Potrivit liderului UDMR, important este ca și comunitatea majoritară românească şi guvernanţii să poată fi convinşi de faptul că autonomia este un lucru bun pentru toată lumea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel