Șeful ANAF: Presupusele mele legături cu mafia rusă, o fabulație

gelu-diaconu
gelu-diaconu

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu, spune că va da în judecată publicația on-line Centrul de Investigații Media, care a scris în ultima perioadă o serie de articole despre afacerile de familiei șefului ANAF, ultimul dintre acestea vorbind despre presupuse legături cu mafia rusă.

"În ultimele două săptămâni "Centrul de Investigații Media" a publicat o serie de trei articole al căror punct culminant îl reprezintă, într-o scenetă suprarealistă, alăturarea numelui meu de mafia rusă. Indiferent de motivațiile care stau în spatele unei astfel de acțiuni, consider că există o limită peste care niciun jurnalist de bună-credință nu poate trece, indiferent de rugămințile sau presiunile la care este supus. Presupusele mele legături cu mafia rusească nu sunt altceva decât o fabulație care, din păcate, a trecut granița dintre un articol prost documentat și unul rău-intenționat", transmite Diaconu într-un comunicat citat de Agerpres.

Șeful ANAF spune că a adus lămuriri după apariția primului material de presă al CIM, catalogând seria de articole o campanie bazată "pe presupuneri, afirmații mincinoase sau incomplete".

În articolul "Familia Șefului ANAF, legături de afaceri cu un miliardar ucrainean cu vechi relații în Mafia rusă", jurnaliștii CIM susțin că "Off-shore-ul Cartha Limited – controlat de ginerele șefului ANAF, Gelu Diaconu, și asociat cu soția acestuia în firma Comity Prod Exim SRL pe care demnitarul a uitat s-o treacă în declarația de avere – are legături cu miliardarul ucrainean Dmitry Firtash, un controversat om de afaceri creditat cu o avere de aproape 4 miliarde de dolari".

În primul articol din această serie, Centrul de Investigații Media spune că soția șefului ANAF este asociată cu un off-shore într-o firmă ce operează "International" București, un hotel din lanțul controlat de președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Rușanu, firmă care nu apare în declarația de avere a șefului ANAF. Jurnaliștii CIM mai susțin că off-shore-ul asociat cu soția șefului Fiscului este reprezentat în România de ginerele acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel