Sediul PDL Alba a fost călcat de hoţi

sediul_PDL_spart
sediul_PDL_spart

Sediul PD-L Alba, amplasat pe strada Basarabiei din Alba Iulia, a fost spart sâmbătă dimineaţa. Oamenii legii au constatat că gratiile metalice ale unei ferestre, orientată spre curtea interioară a imobilului în care îşi are sediul partidul politic, au fost smulse din zidul în care erau prinse iar în interiorul sediului, 3 uşi de birouri au fost de asemenea sparte, informează Ziarul Unirea.

Autor: Adi Stroescu

sediul_PDL_spartSesizarea a venit de la angajaţii biroului parlamentar al senatorului de Alba, Alexandru Pereş, care avea programate audienţe cu cetăţenii chiar sâmbătă dimineaţă. Spargerea care s-a petrecut în noaptea de 25 spre 26 noiembrie nu a atras atenţia vecinilor care nu au auzit nimic.

Sediul Poliţiei Comunitare din Alba Iulia se află la doar câţiva zeci de metri distanţă de sediul PD-L

Este curios faptul că deşi puteau pleca cu calculatorul, monitorul, televizorul, telefoanele şi faxul din sediul PD-L Alba, cei care l-au spart au ales să plece aparent, la fel cum au venit, ceea ce ne face sa ne gândim dacă nu cumva erau interesaţi de documente, informaţii sau baze de date ale partidului aflat la putere.

Senatorul Alexandru Pereş a declarat că nu îi este frică de apariţia publică a niciunui document pe care îl avea în birou şi că nu poate fi şantajat cu nimic. A spus, de asemenea, că la prima vedere, nu

s-a încercat conectarea la aparatura informatică din birou şi că nu există o bază de date digitală în calculatoarele la care spărgatorii şi-au făcut acces.

Curtea interioară a sediului partidului de guvernământ este situată la câţiva zeci de metri de sediul Poliţiei Comunitare din Alba Iulia, care este deschis în permanenţă.

Cu doar cu doi ani în urmă, sediul PD-L Alba a fost din nou “vizitat” de nişte indivizi care au sustras o sumă de bani găsită într-unul din birouri. Autorii spargerii din 2008 au fost prinşi de poliţiştii din Alba Iulia şi sunt condamnaţi definitiv cu pedeapsă privativă de libertate.

Acelaşi mod de operare la sediul PSD Alba, în iulie 2011

Tot în acest an sediul PSD Alba a fost călcat de hoţi care au atentat la “cea mai mare avuţie a unui partid” cum spune chiar preşedintele filialei judeţene, Ioan Dîrzu, mai precis baza de date a partidului care se afla în calculatoarele din biroul spart. Poliţia nu a identificat încă nici un suspect în legătură cu această spargere suspectă. Cercetările în acest caz sunt continuate de Poliţia Municipiului Alba Iulia în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere penală pentru tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel