"Nu funcţionez cu şantaj". Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, suspendată după ce un deputat a "ținut ostatică sala"/ Andi Grosaru, drept la replică

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Agerpres
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Agerpres

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor s-a încheiat cu 20 de minute înainte de program, luni, din cauza intervenţiei deputatului neafiliat Andi Grosaru.

UPDATE: Drept la replică Andi Grosaru: Având în vedere articolul de presă prin care cotidianul dumneavoastră menționează că “un deputat a ținut ostatică sala” iar ședința Camerei Deputaților a fost întreruptă din cauza mea, înțeleg să vă comunic că ședința Camerei Deputaților s-a desfășurat în mod nelegal, ținând cont de faptul că:

1. Am fost exclus în mod nelegal începând cu luna octombrie 2021, din comisiile de specialitate a Camerei Deputaților pentru simplul fapt că am adresat întrebări la adresa unui proiect de lege care nu se afla pe ordinea de zi a comisiei și asupra căruia trebuia să exercit un vot și care nu a parcurs toate procedurile interne, astfel, comisia nefiind sesizată în mod legel și regulamentar;

2.Am fost exclus în luna iunie 2022 în mod nelegal din Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale de către un grup de deputați cu încălcarea Regulamentului Camerei Deputaților, în condițiile în care poziția pe care ocup a fost câștigată ca urmare a sufragiului universal, astfel acordul de voință a unui deputat sau a unui grup de deputați nu poate înfrânge voința electoratului, măsurile astfel luate făcând obiectul unei cauze în justiție;

3. Nu s-a dorit niciodată inițierea unui dialog pe marginea problemelor apărute de-a lungul timpului în Camera Deputaților respectiv în Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

4. Am sesizat o serie de încălcări ale codului de conduită parlamentară de către o serie de deputați membri ai Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale care au fost respinse fără a fi motivate.

5. Am solicitat timp de 2 ani și jumătate să mi se pună la dispoziție documentele în care o serie de deputați membri ai Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale au luat decizii de interes în ceea ce privește minoritatea italiană, solicitările rămânând fără răspuns.

6. Am fost jignit și hărțuit continuu prin multiple măsuri parlamentare disciplinare pentru că mi-am solicitat drepturile încălcate, ultimul fiind cel privind dreptul la cuvânt și dreptul la opinie, dar și sancționat pentru abateri disciplinare inventate sau răstălmăcite și rupte din context.

7. Situația în care s-a ajuns este tocmai datorită ignorării încă din anul 2017 asupra pericolului generat de instituirea procesului electoral nedemocratic în care se regăsește România prin introducerea în legile electorale a Camerei Deputaților prin Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale, care nu are personalitate juridică și nu poate sta în judecată și care o dată cu excludere reprezentantului minorității italiene din acest Grup, acesta a fost desființat, integritatea acestuia rezultată în urma ultimului proces electoral fiind o obligație regulamentară.

8. Toate cele menționate în cadrul articolului de presă reprezintă doar frânturi de texte și de dialog, eu neavând posiblitatea să îmi spun punctul de vedere și care să rămână scris în stenograme, datorită tocmai a luării dreptului la cuvânt de către președintele de ședință, care este obligat să se asigure în primul rând de legalitatea desfășurării lucrărilor, care așa cum menționam, nu este dată începând cu data de 11.03.2024, data la care s-a constituit Biroul Electoral Central.

Pentru motivele de mai sus, vă supun atenției că actualmente România se regăsește într-un proces electoral nedemocratic cu riscuri majore de a fi fraudate iar minoritatea națională italiană este în mod injust hărțuită și discriminată.

---- 

Andi Grosaru a solicitat cuvântul pentru o chestiune procedurală, iar preşedintele şedinţei, Daniel Suciu, i l-a acordat.

"Situaţia nu este rezolvată în ceea ce priveşte legalitatea şedinţelor Camerei Deputaţilor, datorită implicării acestei instituţii în alegerile locale. Aceste chestiuni au şi un impact financiar, nu se vor putea face decontările de către competitorii electorali care deja afişează pancarte, bannere", a spus Grosaru, potrivit Agerpres.

"Eu nu funcţionez cu şantaj"

Daniel Suciu i-a cerut de mai multe ori să plece de la microfon, fără succes. Apoi, a chemat un chestor să îl însoţească la locul lui.

"Dacă nici această rugăminte nu o îndepliniţi, o să vă fac eu personal sesizare în Biroul permanent şi o să cer sancţionarea dumneavoastră. (...) Nu există niciun chestor în Cameră care să înlăture un om care ţine ostatică o sală de şedinţă. (...) Orice om are gradul de răbdare şi de toleranţă, dumneavoastră aţi încălcat orice regulă", a spus Suciu, după care le-a cerut liderilor de grup să îl îndepărteze pe Grosaru de la microfon.

Deputatul a rămas însă nemişcat în faţa microfonului. "Îmi pare foarte rău, eu nu funcţionez cu şantaj, suspend şedinţa", a concluzionat Daniel Suciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel