EXCLUSIV  Ședință cu liderii PNL. Klaus Iohannis, încălcare a Constituției? Lucian Bolcaş: E o interpretare aberantă a Curţii Constituţionale

Klaus Iohannis - PNL
Klaus Iohannis - PNL

Avocatul Lucian Bolcaş a comentat, pentru cititorii DC News, asupra şedinţelor politice la care participă preşedintele Klaus Iohannis, alături de liderii PNL, în condiţiile în care campania electorală pentru alegerile prezidenţiale nu a început încă. 

- Domnule Lucian Bolcaş, acţiunile politice ale preşedintelui Klaus Iohannis, alături de PNL, din ultima perioadă, se încadrează sau nu în limitele constituţionale?

- Există o interpretare absolut aberantă a Curţii Constituţionale încă din 2007, dacă-mi aduc aminte, prin care se spune că este normal ca preşedintele României să ţină legătura cu partidul care l-a sprijinit. Formele în care se poate ţine această legătură, modul în care există o decenţă constituţională în a păstra o asemenea legătură nu este reglementat de CCR, ci de bunul simţ. Ne-am obişnuit ca domnul Klaus Iohannis să-şi bage bocancii în Constituţie, urmând calea deschisă de Traian Băsescu. Dacă Parlamentul, care era chemat ca element de bază al democraţiei, să apere aceste dispoziţii constituţionale nu a reacţiont la aceste încălcări, mai ales în ultima perioadă, evident că este o cale liberă pentru a se acţiona în acest mod total neconstituţional.

- În ce context a venit decizia Curţii Constituţionale la care faceţi referire?

- Decizia CCR a venit, la acel moment, în contextul primei suspendări a lui Traian Băsescu. Una dintre acuzele pe care comisia care a redactat materialul prezentat Parlamentului pentru suspendare a fost faptul că participă la viaţa politică a Partidului Democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel