Ședința Camerei Deputaților, SUSPENDATĂ. Ce se urmărește de fapt. Clipe decisive pentru Orban

Cele două Camere ale noului Parlament, ales în urma scrutinului din 6 decembrie, s-au întrunit, luni, în şedinţe separate de deschidere a legislaturii 2020-2024, la convocarea preşedintelui Klaus Iohannis. Luni seară, ședința de la Camera Deputaților a fost, din nou, întreruptă. 

Ședința este condusă de Feodorov Lucian, de la AUR, cel mai în vârstă deputat din noul legislativ. La un moment dat, a propus să se amâne ședința pentru ziua de marți, 22 decembrie, însă propunerea nu a trecut. 

Cei de la AUR ar fi nemulțumiți de Comisiile pe care le-au primit, mai exact Comisia pentru egalitate de şanse și Comisia pentru constituţionalitate (Camera Deputaților), Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor și Comisia pentru cercetarea abuzurilor (Senat).

În timp ce AUR ar vrea ca ședința să fie continuată marți, USR și PNL vor ca discuțiile să continue până după miezul nopții, astfel încât Orban să treacă deja președinte la Camera Deputaților, să se grăbească astfel și votul pentru noul Guvern. 

Amintim că premierul propus de coaliția de centru-dreapta, Florin Cîțu, a declarat recent că e nevoie de un Guvern învestit până la Crăciun, pentru că România are nevoie de buget pentru a demara proiectele din planul de guvernare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel