Ședința Camerei Deputaților a fost suspendată

Camera Deputaților
Camera Deputaților

Şedinţa Camerei a fost, miercuri, suspendată mai bine de o oră pentru consultări între liderii de grup, după ce Raluca Turcan (PNL) a solicitat introducerea pe ordinea de zi a plenului a proiectului iniţiat de liberali privind majorarea alocaţiilor pentru copii.

După consultări, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat că solicitarea PNL a fost respinsă. 'În baza art. 38 din Regulamentul Camerei Deputaţilor vă propunem introducerea pe ordinea de zi spre dezbatere fără raport proiectul de lege privind majorarea alocaţiilor pentru copii. Am solicitat lucrul acesta în mod repetat atât în Biroul permanent, în comitetul liderilor de grup, cât şi în comisia de specialitate. Acest proiect are termenul de depunere a raportului în 22 februarie 2019. În comisia de specialitate nu se doreşte dezbaterea proiectului. În mod eronat se condiţionează majorarea alocaţiilor pentru copii de adoptarea bugetului de stat. În mod meschin se condiţionează majorarea alocaţiilor prin ordonanţă de urgenţă de adoptarea proiectului de buget. (...) În zilele următoare poate fi adoptat proiectul pentru majorarea alocaţiilor, după promulgarea bugetului se asigură fundamentarea, reglarea anuală a bazei bugetare pentru intrarea în vigoare a acestui proiect', a afirmat Turcan, în plen.

Solicitarea lui Florin Iordache 

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a spus că nu este nicio problemă discutarea acestui proiect, dar este mai bine să existe un raport asupra lui din partea Comisiei de muncă. El a cerut întrunirea comitetului liderilor de grup pentru a lua o decizie asupra suplimentării ordinii de zi. 'Comitetul liderilor decide dacă se va modifica ordinea de zi. Noi nu avem niciun fel de problemă să discutăm de chestiunea alocaţiilor şi dumneavoastră aţi spus că discutăm în zilele următoare. Cred că este mai bine ca în Comisia de muncă să avem un raport', a precizat Iordache. După consultări, care au durat mai mult de o oră, Raluca Turcan a anunţat că solicitarea PNL a fost respinsă. 'A fost votată introducerea pe ordinea de zi a tratatului privind aderarea Macedoniei la NATO, în schimb a fost respinsă propunerea PNL de a dezbate un proiect de lege fără raport referitor la majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 martie', a anunţat Raluca Turcan. Iordache a replicat că pentru Tratatul cu Macedonia comitetul liderilor a votat în unanimitate pentru introducerea lui pe ordinea de zi, iar pentru celelalte proiecte 'comitetul liderilor nu a fost de acord în unanimitate'. Camera Deputaţilor şi-a prelungit programul pentru dezbaterea mai multor proiecte de lege aflate pe ordinea de zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel