Sectorul construcţiilor, evoluţie neaşteptată în pandemie

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, în iunie față de mai, ca serie brută, cu 3,2%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+3,8%), lucrările de reparaţii capitale (+3,6%)şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,7%).

Comparativ cu luna mai, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, în iunie, ca serie brută, cu 3,2%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+3,8%), lucrările de reparaţii capitale (+3,6%)şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,7%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică creşteri astfel: construcţiile inginereşti (+3,7%), clădirile nerezidenţiale (+3,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+2,0%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,8%, scădere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-17,2%), lucrările de reparaţii capitale (-9,0%) şi la lucrările de construcţii noi (-7,5%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică scăderi ale volumului construcţiilor inginereşti (-10,7%), clădirilor rezidenţiale (-9,8%) și clădirilor nerezidenţiale (-8,3%).

Față de iunie 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 8,0%

Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+24,5%), al celor de reparaţii capitale (+24,1%) şi al lucrările de construcţii noi (+0,4%). Pe obiecte de construcţii, seria brută evidențiază creșteri ale volumului clădirilor rezidenţiale (+15,7%), clădirilor nerezidenţiale (+11,1%) şi al lucrărilor de construcţii inginereşti (+3,4%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 10,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+25,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+22,3%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 0,6%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile rezidenţiale (+17,6%), clădirile nerezidenţiale (+11,3%) şi construcţiile inginereşti (+5,7%).

Comparaţie cu anul trecut

Comparativ cu primele șase luni ale anului trecut, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 18,9%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+49,4%), lucrările de reparaţii capitale (+49,1%) şi la construcţiile noi (+7,0%). Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+29,6%), clădirile rezidenţiale (+18,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+5,3%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 21,0%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+56,8%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+44,7%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+8,9%). Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului construcţiilor inginereşti (+32,6%), clădirilor rezidenţiale (+19,3%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+8,8%), transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel