Sectorul 4, prioritatea zero în investiții

sectorul 4
sectorul 4

Sectorul 4. Locuințe noi, școli și grădinițe, clinici medicale, centre de afaceri, spații comerciale și de servicii, parcuri și zone verzi pentru agrement, căi de acces generoase.

Sectorul 4. Într-un cuvânt, DEZVOLTARE. Astfel se poate transforma în doar câțiva ani, zona de sud a sectorului 4 al Capitalei, odată cu aprobarea noului Plan Urbanistic Zonal.

Delimitată la nord de strada Luică, str. Turnu Măgurele, str. Sergent Ion Iriceanu, șoseaua Vitan-Bârzești iar la sud de limita administrativă a sectorului 4, prin implementarea noilor planuri urbanistice, zona are toate șansele să devină un puternic pol economic și social al Bucureștiului iar pentru aceasta, modernizarea infrastructurii este obligatorie.

Vestea bună e că s-a depășit de mult stadiul proiectelor pe hârtie. Lucrările au început deja și sunt foarte vizibile. Și asta întrucât, de la începutul anului, primarul Daniel Băluță a transformat sectorul 4 într-un adevărat șantier.

Așa se face că, în momentul de față, după aproape 30 de ani, se lărgesc 4 dintre cele mai aglomerate artere de circulație din Capitală, care traversează sectorul 4 și, totodată, se amenajează mii de noi locuri de parcare.

[citeste si]

Demarate concomitent în mai multe zone, lucrările de lărgire au loc pe următoarele artere de circulație: bulevardul Alexandru Obregia, care va avea trei benzi de circulație și locuri de parcare în spic, strada Turnu Măgurele – tronsonul dintre Apărătorii Patriei și intersecția cu bulevardul Constantin Brâncoveanu, șoseaua Berceni – tronsonul cuprins între Apărătorii Patriei și Șoseaua de Centură, care va avea 4 benzi de circulație și strada Luică – tronsonul dintre bulevardul Constantin Brâncoveanu și șoseaua Giurgiului iar în aproximativ 6 luni trebuie să fie gata.

Mai mult, pentru reducerea la maximum a timpului petrecut în trafic, lucrările de lărgire a străzilor și bulevardelor din sectorul 4 vor avea continuitate, prin construcția de către Ministerul Transporturilor a unei noi pasarele la intersecția soselei Berceni cu centura Capitalei.

"Pentru autoritatea locală a sectorului 4 dezvoltarea zonei de sud este prioritate zero. Toate aceste lucrări de infrastructură au ca scop atragerea investitorilor, încurajarea investițiilor publice și private și, in final, relansarea acestei zone in circuitul economic al Bucureștiului."a declarat Dragoș Pelmuș, director economic adjunct în cadrul Primăriei Sectorului 4, în cadrul conferinței „FOCUS BUCUREŞTI: dezvoltare urbană, economie, mobilitate".

La evenimentul organizat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București au participat președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, prof. univ. dr. Sorin Dimitriu, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Alin Chirilă, viceprimarul Capitalei, Tomnița Florescu, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate, Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Nicolae Demetriade precum și numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri în încercarea de a găsi cele mai bune soluții la temele majore cu care se confruntă, precum infrastructura în transporturi sau perspectivele economice de dezvoltare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel