EXCLUSIV  Sectorul 1, investiții. Daniel Tudorache, SCANDALUL momentului PSD-PNL. BLOCAJ total

Sectorul 1 din Bucureşti este blocat după o şedinţă a Consiliului Local. Numeroase proiecte, extrem de importante pentru cetăţenii Sectorului 1, în contextul în care sunt vizaţi copii şi persoane cu dizabilităţi, sunt blocate. 

O situaţie unică - ce ridică numeroase semnale de alarmă – are loc la Primăria Sectorului 1. În contextul în care PSD şi ALDE nu au majoritate, PNL şi USR se opun realizării oricărei cheltuieli, în ideea de a fi plătite anticipat creditele.

Daniel Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, într-un interviu acordat DC News, a făcut următoarele precizări: „Nu a trecut absolut nimic. Este a treia şedinţă pe care am solicitat-o, în care consilierii PNL şi USR nu au votat rectificarea bugetară. La ultima şedinţă nu au votat absolut nimic".

Primarul Tudorache a explicat că, încă de la începutul mandatului, le-a spus: „hai să ne ocupăm de administraţie". „Chiar la acel moment i-am propus doamnei Clotilde Armand postul de viceprimar. A refuzat. Am zis: s-a terminat campania electorală, haideţi să muncim pentru cetăţeni, acesta este rolul nostru, nu să ne batem în continuare pe tot felul de nimicuri", a punctat primarul Sectorul 1.

„Blochează, blochează"

„Ei blochează, blochează, acesta este sloganul lor. (...) Copiii din Sectorul 1 nu vor putea merge la After School, deoarece s-a votat împotrivă. Eu sper, măcar în ceasul al 12-lea, luni (n.r. când va avea loc o nouă şedinţă) să le vină mintea, să-şi dea seama", a spus primarul, care îşi doreşte ca aceste proiecte benefice pentru cetăţenii Sectorului 1 să treacă.

„Ei nu vor să mai cheltuim niciun ban. Ei doresc să folosească tot bugetul Sectorului să plătească datoriile primarilor dinainte. Vor să plătească datoriile din urmă, creditele", a explicat Daniel Tudorache.

Nici proiectul referitor la persoanele cu dizabilităţi nu a trecut. „Avem 8.000 de persoane cu dizabilităţi care primeau bani. Nu au votat nici acest lucru", a spus primarul. „Sunt totuşi 8.000 de cetăţeni care aşteaptă acea sumă de bani", mai spune acesta.

De ce s-a ajuns la această situaţie?

Daniel Tudorache are o explicaţie: „Ca să ţipe ulterior că nu s-a făcut nimic. Înţeleg că e o bătălie politică, dar să-şi baţi joc de cetăţeni?", se întreabă acesta.

Problemele nu se termină aici. „Am avut un caz deosebit: un copac a căzut peste un cetăţean şi şi-a fracturat coloana. În momentul de faţă, sunt blocaţi banii. Nu putem să mai toaletăm", a spus primarul.

Apel către cetăţeni

În acest context, Daniel Tudorache a anunţat că a vorbit cu primarul general despre această situaţie. De asemenea, în cadrul interviului, a fost lansat un apel către cetăţeni, aceştia fiind invitaţi să vină la şedinţele de Consiliu. „Să vină", spune primarul. Următoarea şedinţă va avea loc luni, la ora 14.00.

„Să vină cu o motivaţie"

„Marţi, miercuri, voi semna protocolul cu ministrul Sănătăţii referitor la acel spital din zona de Nord. După ce-l semnez, va trebui să dăm drumul la studiul de fezabilitate. Noi nu putem da drumul studiului pentru că e blocat", a mai spus Daniel Tudorache.

Primarul Sectorului 1 mai spune că aceştia trebuie să-şi motiveze decizia: „Nu vreau să trec proiectul acesta pentru că... Să vină cu o motivaţie".

„Le-am şi spus dacă e un proiect bun care vine din partea PNL-ului îl votez dacă e bun. Nu stau să fac politică pe spatele cetăţeanului", spune Daniel Tudorache. Primarul precizează că aceştia „nu sunt de acord să existe After School în acest trimestru. Banii îi avem, ei sunt".

„A promis că vine. Nu a venit"

„Eu l-am aşteptat la discuţii pe liderul de la PNL. A promis că vine. Nu a venit. A zis că vine înainte de şedinţă la mine să stăm de vorba. Nu a venit. Era în sală, într-adevăr. Nu a trecut... bine, e politica lor. Ei îşi fac calendarul politic", spune Daniel Tudorache.

„Se bat cu mine. Ok, accept orice bătălie, dar să nu băgăm cetăţenii, să nu ne batem joc. Pentru că asta fac. Îşi bat joc de copiii care ar beneficia de After School", zice Tudorache.

„Cred că s-au luat după modelul Ceauşescu. Ei vor ca în 2020 Primăria să nu mai aibă nicio datorie", mai spune Tudorache.

Acesta îşi doreşte să „înţeleagă că bătălia politică are o limită: limita bunului simţ. (...) Să loveşti în copii, în 8.000 de persoane cu dizabilităţi, în proiectul acelui spital... De ce?", se întreabă primarul Sectorului 1.

Alegeri locale anticipate

Întrebat dacă există posibilitatea alegerilor locale anticipate, Daniel Tudorache a răspuns astfel: „Poate că ar fi o soluţie. Dar părintele care duce copilul la şcoală vrea să rezolv problema mâine, nu peste câteva luni", spune primarul.

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel