EXCLUSIV  Sector 1, Cireșarii. Pro Rapid, 13 ani între două ministere. Tudorache, glumă cu Felix Stroe

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a discutat în cadrul unui interviu acordat DCNews despre problemele pe care le întâmpină pentru preluarea mai multor baze sportive lăsate în paragină în sectorul pe care îl conduce. Este și cazul bazei Pro Rapid, care, după spusele edilului, timp de 13 ani, s-a aflat între două ministere.

”Noi trebuie să construim baze sportive. Vă dau un exemplu: Cireșarii. Știți de când mă chinui? De când am ajuns primar mă chinui să iau acea bază de la Ministerul Educației și Învățământului, de un an și patru luni mă duc și vorbesc lunar cu miniștrii care s-au perindat. În parcul Bazilescu e acel teatru dezafectat, în paragină, e o ruină. Sunt făcute demersurile de dinainte să ajung primar și la primăria Capitalei, și la sector, să solicităm la Ministerul Culturii să ne dea acel parc să investim. (...) Important e ca locuitorii acestui sector să beneficieze de acest teatru de vară. Cum ați văzut dumneavoastră teatrul ăla, așa l-am văzut și eu. Ministrul spune: da, sunt de acord, hai să facem, dar parcă există așa un blocaj. Altă problemă, știți că noi tot vrem să investim în baze sportive. Am solicitat o bază care este în paragină de mai bine de doi ani și jumătate, o bază din Bucureștii Noi, baza sportivă Pro Rapid. Sunt terenuri de tenis, e un teren de fotbal dezafectat în momentul acesta, și alte construcții aferente. Am făcut solicitarea către Guvern să îmi dea acea bază, să investesc în ea, să mi-o dea în administrare, nu vreau proprietate. Mi-au trebuit două luni să vedem unde e baza în momentul de față, inițial era la Ministerul Finanțelor, pe urmă era la Ministerul Transporturilor, e o birocrație de...”, a spus primarul.

”E și păcat să ai bani și să nu poți face. Stai, te uiți și te chinui de parcă ești într-o mocirlă din aia.”, mai spune edilul.

Revenind la baza sportivă Pro Rapid, aceasta se află la Ministerul Transporturilor, spune Tudorache: ”ea figura între Ministerul Finanțelor și Ministerul Transporturilor, a stat așa între cele două ministere, plecase de la Ministerul Finanțelor să ajungă la Transporturi din 2004 și în 2017 nu era nicăieri. 13 ani ea a fost între ministere, dacă eu nu mă duceam și ceream acea bază, ea în continuare era la mijloc, nu știa nimeni de ea.”

Tudorache povestește că a glumit cu Felix Stroe înaintea votului referitor la acest subiect.

”I-am spus că mă interesează acea bază, era o glumă înainte de vot, i-am zis: domne, dacă nu aprobi prin HG să-mi dați această bază la Sectorul 1 nu vă votez.”, a mai afirmat primarul Sectorului 1.

Răspunsul integral îl puteți urmări în video următor: 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel